Tech

MNOGI ZAINTERESIRANI

Nokijine mape prodane Audiju, BMW i Daimleru za 2,8 milijardi eura

Transakcija koja se procjenjuje na oko 2,8 milijardi eura trebala bi biti zaključena početkom sljedeće godine. Zanimljivo je da su analitičari procjenjivali vrijednost na 3,3 do 4,8 milijardi eura, no iznos je na kraju ipak bio manji.

Ilustracija   FOTO:Frank Rumpenhorst/DPA/PIXSELL
Piše: Republika.eu / ICT Business

Kada je prodavala svoj biznis s mobilnim telefonima Microsoftu, bilo je jasno kako će se Nokia riješiti i drugih sličnih segmenata poslovanja, tako da je sada prodaja dijela biznisa s mapama/kartama „njemačkom svetom trojstvu auto industrije“ sasvim logičan potez. Tako sada HERE kupuju Audi, BMW i Daimler.

Nokia je uz HERE prošle godine uprihodila 969 milijuna eura uz dobit od 31 milijun eura, o čemu iz tvrtke tvrde kako su se HERE mape nalazile u 10 milijuna vozila prodanih 2013. godini.

Tvrtke koje ga kupuju, Audi, BMW i Daimler imat će i tri različite uloge, stoji u priopćenju. Služit će kao investitori, potrošači, ali i pružatelji vrijednih informacija, a sa zajedničkim ciljem da kreiraju vrijedna rješenja za potrošače, zaposlenike - i dioničare, tvrde novi kupci HERE-a.

IZVOR: ICT Business