Ostalo

KRŠG RONDO ORGANIZATOR 8. "RONDO KUPA"

U Osijeku zasjale mlade ritmičarke

Klub ritmičko sportske gimnastike Rondo Osijek bio je organizator osmog po redu Rondo Kupa, koji je okupio ponovno velik broj natjecateljica iz nekoliko država. Publika je u dvorani Gradski vrt mogla uživati u ovom prelijepom sportu za djevojčice i djevojke, koji je spoj glazbe plesa i akrobacija.

Akrobacije mladih ritmičarki   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Ritmička gimnastika prelijep je sport za mlade, djevojčice koje se njome bave od najranije dobi, a u Osijeku je on godinama popularan i odlično zastupljen sa sjajnim rezultatima, i to zahvaljujući ponajviše trenerici Branki Stojković, koja je i svoje kćerke usmjerila prema tom sportu, Barbaru i Rebeku a i same su ostvarile odlične rezultate.

No, tu je niz Osječanki, novih podmladaka, koje iz godine u godinu ostvaruju odlične rezultate. Osječki klub Rondo stalno je u vrhu Hrvatske ritmičke gimnastike.

"Na državnoj razini imamo prvake u nekoliko kategorija i to svake godine, pri samome smo vrhu, a imamo i nove talente, najmlađe djevojčice koje ostvaruju rezultate u ovom iznimno lijepom, zdravom i zabavnom sportu", ističe trenerica Branka Stojković.

Mlade djevojčice iz ritmičke gimnastike, iako imaju samo 7,8 ili 9 godina neke su već dugo u ovome sportu, a iza sebe imaju i zapažene uspjehe.

Bave se ritmikom, jer im je to najbolja zabava, a samim tim i najzdraviji sport za razvijanje tijela.

Na osmom po redu Rondo Kupu u Osijeku, koji se po prvi put održao u dvorani Gradski vrt gdje su za mlade gimnastičarke najbolji uvjeti, okuopilo se preko 160 natjecateljica u A programu iz 5 zemalja i 28 klubova.
Osječanke nastavljaju tradiciju ovoga sporta, podizanjem popularnosti i po odličnim rezultatima.