Kino & Film

13. ZAGREB FILM FESTIVAL

Nikad bogatiji program

Nikad bogatiji filmski program ove nas godine očekuje na 13. izdanju Zagreb film festivala. U ponudi je oko 109 filmova, od Skandinavije do Oceanije, uz naglasak na dugometražnom igranom programu.

Ilustracija   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Festival kreće u danas od 20 sati, u Kinu Europa, a otvara ga islandski film Ovnovi:

''Film o dva brata koji zapravo nakon 40 godina svađe moraju izgladiti odnose zato što upadaju u probleme", najavila je Petra Hofbauer, voditeljica ureda za odnose s javnošću festivala. Uz brojne zanimljive filmove, jedan se posebno izdvaja:

"Prvi film nastao snimljen na otočju Vanuatu. Film se zove Tana i to je zapravo priča o urođeničkom Romeu i Juliji. Sve uloge u filmu tumače urođenici iz plemena sa tog otoka Tana", rekla je Hofbauer.

Glavni program uvijek prati i onaj popratni, koji ove godine donosi i neke novosti:

"Obilježavamo 100. godišnjicu od rođenja i 30. godišnjicu od smrti Orsona Wellsa i to je naš besplatni program koji posjetitelji mogu gledati u Zagrebačkom plesnom centru. Jedna od novosti ove godine je da smo ukinuli dokumentarni natjecateljski program, ali će dokumentaraca ipak biti u programu Making of, gdje će se moći vidjeti pozadinska priča nastanka nekih od značajnijih svjetskih filmova", rekla je Hofbauer.Sve se odvija na nekoliko gradskih lokacija:

"Imamo naše standardne lokacije: kino Europa, kino Tuškanac, Zagrebački plesni centar, Akademija dramske umjetnosti, Dokukino KIC, i MSU na koji se ZFF proširio prije nekoliko godina", rekla je Petra Hofbauer.

Ulaznice su trenutno u pretprodaji, koja traje do petka i do tada su pet kuna su jeftinije. Nakon toga kreće prodaja po redovnim cijenama:

"Za glavni program dugometražnih igranih filmova koštaju 30 kuna za premijere i projekcije u nedjelju, a 20 kuna za pretpremijere i reprize u Tuškancu. Za programe Ponovno s nama i Velikih 5 ulaznice koštaju 30 kuna za kino Tuškanac i 25 kuna za projekcije u MSU. A svi programi u Zagrebačkom plesnom centru su besplatni uz prethodno preuzimanje ulaznica."