Tech

SMARTPHONE

Pepsi nakon sokova pokreće i liniju povoljnih mobitela - P1

Prije nekoliko mjeseci šuškalo se o tome da će Pepsi pokrenuti liniju pametnih telefona, a glasine su se pokazale istinitima. P1 smartphone već se može kupiti

P1 smartphone već se može kupiti   FOTO:Pepsi
Piše: Republika.eu/ 24sata.hr

Danas ima toliko puno proizvođača pametnih mobitela da ih zasigurno ne znate nabrojati sve. Sada se, pak, u smartphone utrku ubacio i neočekivani igrač - Pepsi. Ovaj proizvođač pića sada ima i telefon - P1 sa 5.5 inčnim ekranom, skenerom otiska prsta i 13 megapikselnom kamerom.

Dizajnom podsjeća na iPhone 5, a proizvodi ga kineska kompanija Shenzen Scooby Communications Equipment, a uređaj se prodaje preko crowdfunding kampanje u Kini i zasad ga je moguće kupiti samo u Kini.

Početna cijena za prve kupce bila je samo 78 dolara i prvi kontingent uređaja je već rasprodan. Postoje i P1 modeli od 110 dolara te od 150 dolara.

Ako kampanja prikupljanja investicija bude uspješna, mobitel će krenuti u serijsku proizvodnju i tada će cijena iznositi 200 dolara. Taj model će također imati 5.5 inčni ekran HD rezolucije, moći će primiti dvije SIM kartice, a pogonit će ga osmojezgreni procesor MT6592 na operativnom sustavu Dido (baziran na Androidovom Lollipopu).


IZVOR: 24sata.hr