Moda & ljepota

ČINE ČUDA

Make up trikovi za različite oblike lica

Svaka šminka i stil ne izgledaju dobro na svakoj osobi, stoga je vrlo važno znati koji je vaš oblik lica kako biste pronašli make up koji vam najbolje odgovara

Make up   FOTO:Freedigitalphotos.net
Piše: Republika.eu/ Zena.hr

Naime, ono što odlično izgleda na četvrtastom licu naprosto neće funkcionirati i na ovalnom obliku lica, i sl. Stoga, drage naše, obratite pažnju na značajke i crte svog lica i ono će uz samo nekoliko jednostavnih trikova izgledati odlično. 

Ovalno lice

Ovalno je lice ono kod kojeg je čelo malo šire od brade. Vlasnice ovalnog oblika lica su sretnice jer im pristaje gotovo svaki make-up. Ipak, postoje određeni trikovi uz koje mogu izgledati odlično. S obzirom na to da ovalno lice ima dobro istaknute crte lice, make-up za dodatno naglašavanje nije potreban. Umjesto toga, kako biste istaknuli svoje lijepo definirane crte lica koristite bronzer. Nanesite malo bronzera na čelo, jagodice i bradu i to je sve što vam je potrebno.

Duguljasto lice

Žene s duguljastim lice uglavnom žele da im lice izgleda kraće. To možete učiniti pomoću bronzera, i to na način da ga nanesete ispod linije čeljusti kako bi lice vizualno izgledalo kraće. Želite li svom licu 'dodati' i širinu, na obraze nanesite malo rumenila. Na jagodice lica također možete nanijeti malo highlightera, to će također licu dodati širinu jer će centrirati oči na sredinu obraza.

Četvrtasto lice

Kod četvrtastog je oblika važno paziti kako ćete naglasiti svoje već istaknute crte lica. Ako to učinite na pravilan način, tako da naglasite svoje isklesane značajke, možete izgledati vrlo seksi. Probajte naglasiti jagodice, nos i čeljust. Make-up na očima neka bude što nježniji, izbjegavajte oštre linije. 

Okruglo lice

Kod okruglog je lica važno stvoriti duljinu i dimenziju, pažljivo ocrtajte obraze a bronzer nanesite na vilice kako biste ih naglasili. Rumenilo nemojte nanositi na jagodice već na obraze ispod centra  oka i malo prema vanjskoj strani lica. U suprotnom bi vaše okrugle crte lica mogle izgledati previše naglašeno.

Srcoliko lice

Srcoliko lice ima osobito naglašene jagodice a da biste ih istaknuli koristite svijetlo rumenilo i malo bronzera kojeg ćete nanijeti na obraze. Isto tako, ženama srcolikog lica vrlo dobro pristaju ruževi u tamnim nijansama koji pomažu još više definirati lice. 

Dugo četvrtasto lice

Dugo četvrtasto lice karakterizira visoko čelo, visoke jagodice i snažna čeljust. Da biste pravilno naglasili konture svog lica,  nanesite malo bronzera na čelo, jagodice i bradu. Također, želite li vizualno skratiti duljinu lica pripazite da vam obrve budu dobro oblikovane.

Trokutasto lice

Da biste vizualno smanjili naglašenu čeljust, koristite bronzer u prahu. Također, kod odabira boje ruža za usne, izbjegavajte upečatljive i duboke boje. Umjesto toga, odaberite neutralnije nijanse kako biste skrenuli pozornost s brade.


Kakav god oblik lica imali, prihvatite ga. Ne postoje oblici boji od drugih, važno je samo da znate kako istaknuti svoje najbolje značajke. Uz ove će trikove vaše dobre strane biti naglašene, a vaš će oblik lica izgledati najbolje što može. 


IZVOR: Zena.hr