Moda & ljepota

PRIPAZITE

Zbog ovih make-up grešaka izgledat ćete starije

Pravilan make-up lako "skida" par godina s lica, no isto tako neke greške koje žene često znaju raditi, mogu učiniti da izgledate starije nego što jeste, a to nikako ne želite. Osim ako nemate 16. Donosimo vam nekoliko stvari na koje bi svaka žena pri šminkanju trebala pripaziti.

Ilustracija   FOTO:qdaily.com
Piše: Republika.eu/Cosmopolitan.hr

Neuredan make up. 

Mnoge žene nemaju naviku popravljati make-up tijekom dana. No razmazana maskara i olovka za oči, ili puder koji se nazire samo u tragovima, gora su opcija nego da uopće ne nosite make-up. Imajte sa sobom maramice za šminku i najnužnije proizvode kako biste željeni izgled mogli održavati kroz cijeli dan.

Puder u prahu. 

Pudera u prahu se posebno čuvajte! Pogrešna nijansa ili nepravilno nanošenje mogu rezultirati diskoloracijom tena te naglašavanjem proširenih pora. Puder u prahu obavezno nanosite velikom četkicom, a radije se odlučite za puder u kamenu ili lagano svjetlucavi puder koji će vam oživiti i istaknuti lice.

Highlighteri. 

Imate li ten sklon nepravilnostima, trebali biste izbjegavati highlightere i svjetlucave pudere koji će samo dodatno naglasiti mane. 

Pretamni ruževi. 

Mnoge žene koriste teške, tamne ruževe s hladnim podtonovima, a takvi ruževi u sekundi vizualno smanje usne i ostavljaju dojam hladnoće i odbojnosti. Birajte boje koje vam pristaju i koje će plijeniti pozornost, no ne u negativnom smislu.

Neprirodne obrve. 

Sve obrve koje su pretamne ili pretjerano naglašene izgledaju neprirodno i privlače lošu pažnju. Uvijek koristite olovku ili puder nijansu svjetliju od vaše prirodne boje obrva kako biste ih naglasili i definirali im oblik. Obrve bi vam trebale zaokruživati lice i nipošto ne bi trebale biti u prvom planu.

Sjenila sa sjajnim pigmentima. 

Sjenila koja sadrže puno sjaja i glittera naglasit će sitne bore i postarati vaše oči. Radije koristite mat sjenila koja će lijepo definirati konture oka, a ako baš volite sjajna sjenila, nanesite ih minimalno na unutarnji kut kapka i lagano prema samoj sredini.


Izvor: Cosmopolitan.hr