Tech

PREDSTAVIO INBOX

Google ukida Gmail?

Gmail prolazi kroz neke čudne faze, to je sigurno. Možda je ovo samo Googleova promotivna kampanja, a možda i početak kraja Gmail, to ostaje za vidjeti

Ilustracija   FOTO:Borna Filic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/ Net.hr

Naime, Google je ove godine predstavio Inbox, eksperimentalni email servis, a čini se kako bi on mogao zamijeniti Gmail.

Korisnici koji već koriste Inbox dobili su poruku da je ovaj servis već zamijenio Gmail. Istina, postoji opcija kojom se sve može vratiti na staro. No, pitanje je dokad.

Nadalje, tko god krene na inbox.google.com bit će automatski prebačen na gmail.com. Očito su u Googleu zaključili kako je Inbox nakon 14 mjeseci testiranja spreman za preuzimanje Gmaila.

Kako piše Forbes, Google provodi ovu migraciju već nekoliko mjeseci, no do sada je mali broj ljudi obavješten o promjenama, što više neće biti slučaj, poruku će vidjeti sve više ljudi.

Kada se korisnik ulogira, pojavljuje se sljedeća obavijest:


Sve upućuje na odluku Googlea da 11 godina star Gmail servis pošalje u mirovinu i zamijeni Inboxom, koji omogućava lakšu automatizaciju raznih procesa od prepoznavanja slika, prodaje ulaznica i ostalih stvari, pa do podsjetnika i digitalnih karata.


Izvor: Net.hr