Razno

TAJNA JE U SLIJEDEĆIM KORACIMA

Doživite potpuni uspjeh na svom poslu

Svatko bi na radnom mjestu s pravom trebao očekivati pošten odnos, dobru atmosferu i, najvažnije, uspjeh. Dobra je vijest da on ipak ovisi isključivo o tome kako se odnosimo prema svojoj karijeri, a tajna je u sljedećim koracima

Piše: Republika.eu/ Cosmopolitan.hr

Uvjeri ih da si im potrebna

Pronađi nešto što nitko drugi ne radi – i to radi najbolje. Možda se neće isplatiti u početku, ali doći će trenutak kad bi puno toga moglo ovisiti baš o toj jednoj stvari. Tad je tvoje vrijeme da zablistaš.

Imaj cilj

Svi želimo imati posao koji obožavamo, ali to nije uvijek moguće, bar ne odmah. U posljednje je vrijeme teško pronaći posao uopće, pa je gotovo suludo birati onda kad se prilika pruži. Pa, kako se onda ponijeti? Ako trenutno radiš nešto što nije u tvojoj struci ili je riječ o privremenom zaposlenju, a ti sanjaš o poslu kuharice, nastavi raditi to što radiš istovremeno se približavajući svojem cilju. Pripremi fine zalogajčiće za svoje kolege, pa im usputno natukni da si slobodna u slučaj da im je potreban catering.

Neprestano ostvaruj nove kontakte

Ne propuštaj prilike za nova poznanstva, redovno odlazi na poslovne sastanke i skupove i nemoj se bojati prići ljudima koji bi mogli označiti veliku prekretnicu u tvojoj karijeri. Svako toliko pregledaj svoje kontakte, pošalji božićnu čestitku i održavaj dobre odnose. Tako ćeš si olakšati kontakt s istima onda kad ti bude potreban za novi posao, promaknuće ili savjet.

Imaš glas. Koristi ga!

Često se zatvaramo u svoja četiri zida ili se jednostavno u tišini skrivamo iza ekrana svog računala. Nemoj se ustručavati podijeliti svoje mišljenje ili ideju samo zato što nisi na jednakoj poziciji kao i ostatak ljudi u prostoriji. Vodi računa o tome da su i oni nekad bili tamo gdje si ti sad i da bi tamo i ostali da nisu dokazali da su dostojni svoje pozicije.

Budi pripremljena

Svaki je dan pun neočekivanih događaja i iznenađenja, a dan na poslu nije ništa drukčiji. Nikad se u potpunosti ne oslanjaj na plan A i uvijek očekuj probleme. Tako ćeš se lakše postaviti u slučaju da se on zaista dogodi.

Pronađi mentora

Mentor nije netko za koga ćeš raditi, već netko tko ti je, prije svega, prijatelj. To mora biti netko tko će biti spreman uložiti vrijeme u tebe i vjerovati ti jer zna da si sposobna ostvariti mnogo. Ne ograničavaj se na određeni krug ljudi. Ta bi se osoba mogla pronaći baš u nekome koja si upoznala tek nedavno.


Više na: Cosmopolitan.hr