Kino & Film

NAJIŠČEKIVANIJI FILM GODINE

Ovo sigurno niste znali o Star Wars ljepotici Daisy Ridley

S obzirom da o njoj trenutno bruji cijeli svijet, vrijeme je da o njoj ponešto i naučite..

Star Wars ljepotica Daisy Ridley   FOTO: Profimedia
Piše: Republika.eu/ Cosmopolitan.hr

'Star Wars: The Force Awakens' u prvom je vikendu prikazivanja zaradio 247 milijuna dolara, a otkako se dogodila premijera, cijeli svijet ne prestaje brujiti o najiščekivanijem filmu godine, iznenađenjima u fabuli i glavnim glumcima među kojima su se, među dobro poznatima, istaknula i neka nova imena. Jedno od njih je i Daisy Ridley, britanska glumica koja je debitirala ulogom Rey, a ovo morate znati o njoj:

1. Na prvom poslu otkaz je dobila nakon svega tjedan dana. Inače, Daisy je na Tring Park School for the Performing Arts studirala glazbeno kazališnu umjetnost.

2. Njezin prvi glumački zadatak bio je daleko od glamuroznoga, a uključivao je reklamu u kojoj je jela pitu i što ju je činilo najsretnijom osobom na svijetu.

3. Imala je osjećaj da bi mogla dobiti ulogu u Star Wars serijalu i to nakon što je jedan njezin prijatelj dobio audiciju, a na temelju čega je zaključila kako se traže i nepoznata lica, a ne samo velika glumačka imena.

4. Doslovno se mjesecima ubijala za ulogu. Tijekom 3 mjeseca njezina se prehrana sastojala od gomile ribe, mahunarki i shakeova, a čak je 5 dana u tjednu 5 sati dnevno naporno vježbala u teretani ne bi li bila u što boljoj formi.

5. Nitko iz njezine obitelji nije sposoban čuvati tajnu. Daisy čak niti svojim prijateljima nije govorila o svojoj novoj ulozi zaogrnutoj velom tajnosti, no rekla je svojoj mami i sestrama. Onda su sestre rekle svojim dečkima, mama svojoj prijateljici i tajna vrlo brzo više nije bila tajna. 

6. Jednako je nesigurna kao i svi drugi. Često razmišlja bi li se trebala pretvarati da je izrazito samouvjerena, no tvrdi kako je poprilično nesigurna. Trenutno ju brine uloga koja ju se proslavila te koliko će se fanovima svidjeti Rey.

7. Na setu su doslovno frcale iskre. Jednog su dana instalacije zaiskrile i malčice ju opekle, no to ju je iskustvo više uplašilo nego što joj je doista nanijelo bol tako da je nakon nekoliko minuta nastavila sa snimanjem kao da se ništa nije dogodilo.

8. Zapravo je poprilično hrabra. Kada je na red došlo snimanje scena u Abu Dhabiju, na vrijeme je bila upozorena kako na tom području postoje poprilično otrovni škorpioni nakon čijeg je uboda lijek potrebno primiti u roku pola sata. Ona je svejedno legla na pijesak i nadala se da škorpiona neće biti budući da je najbliža bolnica bila udaljena sat vremena od lokacije. Na našu i njezinu sreću, toga se dana škorpioni nisu pojavili.

9. Napokon se smirila nakon nekoliko napornih mjeseci snimanja i putovanja od Abu Dhabija do Islanda. Sada uživa u maženju sa svojim psom i pečenju kolača.

10. Obožavateljica Star Wars serijala postala je poprilično kasno. Dok je bila dijete, serijal ju baš i nije previše zanimao, a smatra kako je razlog tome djelomično sigurno i to što zapravo nitko iz njezine obitelji nije bio strastveni obožavatelj. No posljednjih godina Star Warse je iskreno zavoljela i sve je filmove odgledala nekoliko puta.


Izvor: Cosmopolitan.hr