Događanja

"SVI NA STADION!"

Navijačka supkultura kao pokretač pozitivnih promjena u društvu

Da navijačke skupine ne moraju nužno biti sinonim za huliganizam, pokazali su na Odjelu za Kulturologiju. Naime, vođeni tim motivom, organizirali su izložbu plakata "Svi na stadion!".

Izložba plakata "Svi na stadion!"   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Plakati su poznati po tome što upoznaju potrošače s novim proizvodima ili se uz pomoć njih najavljuju događanja različitog karaktera. Ovoga puta, na Odjelu za Kulturologiju, prezentirana je njihova puno važnija uloga, a to je razbijanje predrasuda duboko ukorjenjenih u našem društvu. Jedna od njih je ona o navijačkim skupinama.

"Htjelo se prikazati kako unutar te supkulture postoji puno više segmenata djelovanja, između ostalog i organizacija slobodnog vremena mladih. Poticanje njihove kreativnosti, evo i kroz izradu ovakvih vizualno dojmljivih plakata. Poticanje športskih aktivnosti, u vidu organizacije nekakvih turnira, humanitarne, karitativne djelatnosti. Radnih akcija razno raznih, i slično", kaže Domagoj Tomas, asistent na Odjelu za Kulturologiju

Na izložbi "Svi na stadion!", prezentirano je 20 vizualno najdojmljivijih plakata, koji su odabrani u suradnji s Udrugom građana Kohorta Osijek. A primarni cilj je, na što naziv izložbe i ukazuje, poticanje na organizirano navijanje i davanje podrške NK Osijeku.