Događanja

EXIT RAME UZ RAME SA EIFFELOVIM TORNJEM, BEČKOM OPEROM I BERLINSKIM ZIDOM

Exit Festival prograšen jednom od najvećih europskih atrakcija

Vodeći američki turistički vodič Condé Nast Traveler, izdvojio je Exit kao jedini festival među 50 najznačajnijih turističkih atrakcija u Europi! Exit festival je tako stavljen rame uz rame s Bečkom operom, grčkom Akropolom, Eiffelovim tornjem, Berlinskim zidom, Gaudijevom Sagradom familijom, Michelangelovim Davidom, Picassovom Guernicom, Boljšoj teatrom i mnogim drugim kultnim europskim znamenitostima i institucijama

Exit festival održat će se ove godine od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/ Priopćenje

U članku je zabava na Exitu stavljena među najveće užitke koji se mogu iskusiti na starom kontinentu, kao što su krstarenje grčkim otocima, skijanje u St. Moritzu, poseta Louvreu, gledanje španjolskog flamenka u Andaluziji,  Formule 1 u Monacu, polarne svjetlosti na Islandu, ispijanje piva u Češkoj i Nemačkoj, vožnja kanalima i biciklom u Amsterdamu i uživanje u kamenicama u Malom Stonu!

“Ova vijest predstavlja još jedan dokaz da se EXIT festival pozicionirao u globalnoj javnosti u sam vrh svjetskog kreativnog stvaralaštva i da je prešao granice festivalske industrije. Neizmjerna je čast, kao jedini festival na svijetu, biti spomenut zajedno s legendarnim institucijama i znamenitostima od kojih su neke vjekovima simbol neprocjenjivog svjetskog kulturnog nasljeđa i najviših duhovnih dostignuća čovječanstva”, izjavio je Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala.

Njujorški medijski gigant Condé Nast objavljuje najpoznatija izdanja u Sjevernoj Americi, među kojima su i Vanity Fair, Vogue, The New Yorker, GQ, Pitchfork, Wired, te Condé Nast Traveler, dobitnik čak 25 nacionalnih priznanja!

Prestižni časopis podsjeća i na fenomen nastanka Exita iz studentskog protesta i njegov razvoj u jedan od najvažnijih događaja na svijetu! U opisu festivala, reporter Calder Quinn, koji je osobno posjetio Exit prije par godina, spominje aktivističku povijest festivala, istakavši da je do danas održao snažnu društvenu misiju. Poseban osvrt novinar je napravio na jedinstvenu lokaciju održavanja festivala, Petrovaradinsku tvrđavu, na koju svake godine dolaze posjetitelji iz cijele planete i koja je zahvaljujući Exitu iz turističke anonimnosti postala poznata širom svijeta. 

Exit festival je ranije ove godine proglašen za Najbolji europski festival za 2016. godinu od strane vodeće europske turističke platforme "European Best Destinations”. Osim ovoga, proglašen je za najbolji europski festival 2014. od strane Europskih festivalskih nagrada i 2007. od strane Britanskih festivalskih nagrada. Također, ovo nije prvi put da vodeći inozemni mediji ističu čarobnu atmosferu na Exitu. Podsjećamo, The Guardian je proglasio Exit za najbolji festival na svijetu 2006, kao i najbolju turističku destinaciju 2008. godine, a CNN je 2011. uvrstio Exit na listu devet najboljih svjetskih festivala. The Sun je 2012. novosadski festival uključio na listu osam najboljih festivalskih destinacija, dok se na listi najboljih europskih festivala Exit našao 2013. u članku Euronewsa. 

Exit festival održat će se ove godine od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more zbog trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. srpnja. Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Hurts, Skrillex, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Robin Schulz, Nicky Romero, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, DJ Hype, Andy C, Tommy Four Seven i brojni drugi.