Događanja

CAST IS THE BEST

U četvrtak počinje najšareniji festival u ovom dijelu Europe

U četvrtak počinje jubilarni 20-ti po redu Cest is the best. Najpopularniji ulični festival u ovom dijelu Europe i ove godine ugostit će brojne izvođače iz Hrvatske i svijeta. U 11 dana trajanja Cest-a očekuje nas više od tisuću sati programa

Ilustracija   FOTO:Media servis
Piše: Media servis

"Ovo je i najveći festival dosad. Unutar punih 11 dana festivala, iz 20 zemalja svijeta, dolazi nam oko 700 sudionika - od likovnih, glazbenih, plesnih i drugih zabavljača koje možemo sresti na ulicama", istaknuo je direktor festivala Zlatan Jaganjac, napominjući kako ove godine imaju novu lokaciju za performere - Trg Petrice Kerempuha

"Kod Potepuha imat ćemo jednu malu pozornicu gdje će naši posjetitelji svakog dana od 18 do 23 sata moći pronaći i ples i glazbu i performerske nastupe".

Što se tiče drugih lokacija, one su već dobro poznate. Na Cvjetnom trgu, gdje je sve i počelo davne 1997. godine, održavat će se tzv. glazbeni tjedan. Od 30. svibnja do 4. lipnja na navedenoj lokaciji uživat ćemo u večernjim koncertima. Festival je ove godine poseban program priredio u suradnji s američkim veleposlanstvom.

"3. i 4. lipnja na Zrinjevcu imamo New Orleans festival - tu će doći gosti iz SAD-a, očekuje nas puno plesa i pravi karnevalski ugođaj. Kao i karneval na samom otvaranju Cest is the best-a. Ovim putem pozivam sve naše sugrađane da u četvrtak oko 18:30 dođu na Cvjetni trg, gdje će se formirati jedna vesela skupina sačinjena od lutajućih klavira, bubnjara, plesača i žonglera. Hodat ćemo do Zrinjevca i Trga bana Jelačića gdje nas također očekuje program".

Festival ove godine ima veliki broj uličnih svirača, ali i tzv. Blitzkvik napade smijehom.

"U suradnji s ekipom iz Studija smijeha iznenadit ćemo ljude na Dolcu, Marićevom prolazu, u tramvaju, bilo gdje u centru grada. Oni će ih u 15-ak minuta pokušati razvaliti od smijeha. Imat ćemo i igre poput graničara i Čovječe ne ljuti kako bi se mi stariji podsjetili na mladost, a i da mladima ponudimo nešto drugo, osim modernih tehnologija".

Voditeljica likovnog programa Cest is the best-a, Dijana Nazor, tvrdi da festival ima najbogatiji program dosad.

"Uz četiri tradicionalna likovna natječaja, imamo i brojne likovne radionice. Autori radionica sami su se javili, tako da će biti i bogat program za najmlađe".

Cest is the best trajat će od 26. svibnja do 5 lipnja, a detaljan, uistinu bogati program, ovogodišnjeg festivala nalazi se na službenoj web stranici, odnosno na facebook profilu festivala.