Gospodarstvo

"TREBA POPRAVITI OBRAZOVNI SUSTAV I STABILNO OKRUŽENJE"

Vrdoljak: IBM-ova investicija tek je početak

O važnosti IBM-ove investicije - client inovation centra u Zagrebu, za Media servis je govorio ministar gospodarstva u Milanovićevoj Vladi, šef HNS-a Ivan Vrdoljak. Za vrijeme bivše Vlade cijela je priča i počela.

Vrdoljak: IBM-ova investicija tek je početak   FOTO:Screenshot Mreža TV
Piše: Media Servis

"To je potvrda da kada sustavno i strateški radiš da rezultati ne mogu doći nakon pola godine nego nakon nekoliko godina. Mi smo se u Industrijskoj strategiji obvezali da nam je jedan od strateških sektora IT. U Zakonu o poticanju investicija dodatnu pažnju smo posvetili poticanju upravo takvih investicija. U krajnjoj liniji i premijer Milanović je obišao sve važnije kompanije u Americi i rezultat dođe nakon nekoliko godina. Ja mislim da je to samo početak gdje će sve druge kompanije razmišljati može li Hrvatska biti ITC centar JI Europe. Ja mislim da može."

"Dvije stvari koje moramo popraviti su ključne - obrazovni sustav i stabilno okruženje", poručio je šef HNS-a za Media servis i obećao:

"I to ćemo i napraviti dobijemo li povjerenje na izborima".

"U znanosti i obrazovnom sustavu moramo proizvoditi ljude koji će u takvim tvrtkama pronalaziti posao i te tvrtke moraju znati da će Hrvatska godišnje oproizvoditi kadrove koje će im biti potrebni. Druga stvar je stabilno investicijsko okruženje kroz Zakon o poticanju investicija i dosljednu primjenu strategija - industrijske i pametne specijalizacije gdje fokus mora biti na digitalizaciji društva i dostupnosti širokopojasnog ionterenta i ulaganju u nove tehnologije", rekao je Vrdoljak i podcrtao da smo godinama u kontaktu i s drugim kompanijama.