Tech

RAZVOJ TEHNOLOGIJA

Siemens ulaže milijardu eura u odjel za inovativne projekte

Njemačka industrijska grupa Siemens najavila je u utorak da će u idućih pet godina uložiti milijardu eura u odjel za inovativne projekte kako bi potaknula razvoj poslovanja na područjima poput umjetne inteligencije i decentralizirane elektrifikacije...

Ilustracija   FOTO:Sven Hoppe/DPA/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Croenergo

Novac će biti stavljen na raspolaganje Siemensovim radnicima, ali i vanjskim inovativnim i etabliranim poduzećima, a bit će namijenjen realizaciji poslovnih ideja na područjima od strateške važnosti za Siemensovu budućnost.

Njemačka grupa nastoji unijeti novine u temeljnom poslovnom segmentu automatizacije i elektrifikacije i pratiti najnovije trendove u procesu digitalizacije industrije.

Prvi bi projekt novog odjela po priopćenju Siemensa trebao biti već najavljen "next47", razvoj električnih zrakoplova u suradnji s proizvođačem zrakoplova Airbusom.

Ostala važna područja uključit će autonomne strojeve, umreženu mobilnost i blockchain aplikacije za siguran prijenos podataka u industriji i trgovini energijom. Posrijedi je tehnologija na kojoj se baziraju digitalne valute poput bitcoina, dodaje se u priopćenju.

IZVOR: Croenergo