Događanja

ULAZ JE BESPLATAN

Na 51. Vinkovačkim jesenima očekuje se 8.000 izvođača i 150.000 posjetitelja

„Na ovogodišnjim, 51. Vinkovačkim jesenima koje se održavaju pod visokim pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, od 9. do 18. rujna, sudjelovat će osam tisuća izvođača i očekujemo da će priredbe u deset dana pratiti oko 150 000 posjetitelja“- rekao je Mladen Karlić, predsjednik Organizacijskog odbora 51. Vinkovačkih jeseni na medijskoj konferenciji na kojoj je je novinare detaljnije upoznao s programom ovogodišnje manifestacije.

Organizacijski odbor Vinkovačkih jeseni   FOTO:Priopćenje
Piše: Republika.eu/ Priopćenje

„Ovogodišnja svečanost otvaranja Vinkovačkih jeseni održava se pod sloganom „Večer oproštajna“, dakle momačka večer, a scenaristica Ana Cvenić je u bogatom programu pokazala jedan segment života u Slavoniji i dala viziju života u našem kraju. Naš Slavonski sokak je prepun izlagača pa nismo mogli prihvatiti sve koji su željeli unajmiti prostor, a i za Jesenski sajam gospodarstva i obrtništva vlada veliko zanimanje izlagača. Ovogodišnji Sajam je ojačan Poslovnim uzletom, panelom koji smo organizirali s partnerom Stiryjom i Poslovnim dnevnikom. Sajam će imati međunarodni karakter, jer su najavljeni izlagači iz susjedstva i već se pokazao značajnim u gospodarskom osnaživanju naše županije i grada. U dva dana nastupaju mali folkloraši na sada već tradicionalnim Malim vinkovačkim jesenima, gdje će biti tri tisuće malih folkloraša koji su jamstvo budućnosti Vinkovačkih jeseni. Novost su Mali divani koji će se održati u Glavnom šatoru nakon svečanosti otvaranja čime smo htjeli dati mogućnost svim onima koji nisu na Šokačkim divanima, da se zabave uz pristupačne cijene slavonskih specijaliteta. Novost je i Užina naših starih posljednjeg dana Folklornih večeri“ – rekao je Karlić i dodao kako osim folklora, ima i priredbi i koncerata za mlade u sklopu Urbanih jeseni. Pozvao je Vinkovčane da u danima 51. Vinkovačkih jeseni urede svoj grad i pokažu poznatu vinkovačku gostoljubivost.

Tajnik Organizacijskog odbora 51. Vinkovačkih jeseni, Stjepan Đurković podsjetio jekako nastupe KUD-ova na Folklornim večerima prati stručno povjerenstvo koje će ocijeniti koje će grupe predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnim i međudržavnim smotrama izvornog folklora. 

„Na svečanosti otvaranja, u petak 16. rujna nastupit će najeminentniji izvođači, glumci i pjevači. U Mimohodu će središtem Vinkovaca prodefilirati više od 70 KUD-ova, osam tisuća izvođača, 50 konjanika i svatovskih zaprega“– rekao je Đurković .

Mirjam Jukić, direktorica tvrtke Promo Cibalae, naglasila je kako su Vinkovačke jeseni dodatno osnažene u marketinškom smislu:

„Prodana su sva mjesta izlagačima i sljedeće godine moramo razmišljati o novim prostorima u gradu gdje još možemo omogućiti izlagačima da izlažu svoje proizvode jer ove godine nismo mogli prihvatiti sve koji su se prijavili. Puno je veće zanimanje izlagača, posjetitelja ali i medija pa do sada već imamo 50 akreditiranih novinara. Vinkovačke jeseni bilježe najveće zanimanje izlagača do sada što je pokazatelj koliko su Vinkovačke jeseni primamljive i u gospodarskom smislu“– rekla je Mirjam Jukić dodajući kako se ni za jednu priredbu, osim za Elektronski party, ne naplaćuju  ulaznice.