Brodsko-posavska

VLADA JOŠ BEZ REKACIJE

Ponovni prosvjed za čist zrak

tanovnici Slavonskog Broda danas su ponovno prosvjedovali protiv zagađenja zraka iz Rafinerije Bosanskog Broda.Vladi poručuju kako mora reagirati na problem Brođana koji traje već osam godina, rekao je u ime organizatora prosvjeda Mladen Sudar.

Prosvjed u Slavonskom Brodu   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Zbog neispunjenja zahtjeva, održavanja sastanka međunarodne grupe, odnosno, ne održavanja istoga u zadanom roku predstavnici civilnih udruga prosvjedovali su, ovaj put kod graničnog prijelaza. Podsjećamo, sastanak međunarodne grupe je zakazan u Bosanskom Brodu za srijedu 21. prosinca.

"Mi smo zahtjevali i inzistirali smo na tome da predstavnci inicijativa participiraju na sastanku jer su do sada na svim tim sastancima donošene neke odluke ili zaključci bez rokova i detalja, tj. zavlačili su nas. Naš skup ide pod radnim nazivom ‘Imamo muda‘, time mi želimo reći da mi građani Slavonskog Broda imamo snage i hrabrosti boriti se za našu djecu, za naše zdravlje, a od Vlade RH očekujemo da pokaže muda i da imaju snage prekršiti međunarodne dogovore i sve ono što trebaju napraviti da zaštite građane Slavonskog Broda što nisu učinili posljednjih osam godina" kaže Mladen Sudar, iz Građanske inicijative za čist zrak.