Osječko-baranjska

DAVIS CUP 2017

Čak i bez Nadala Španjolska je favorit protiv Hrvatske

U petak od 15 sati u Osijeku počinje prvi meč prvog kola Svjetske skupine između Španjolske i Hrvatske. Obje reprezentacije igraju bez glavnih zvijezda, ali čak i bez Rafaela Nadala Španjolci su i dalje favoriti. Bez obzira na to, izbornik Hrvatske reprezentacije najavio je da će oni koji su u Osijeku dati sve od sebe kako bi pobjedili Španjolce.

Franko Škugor, Ante Pavić, Nikola Mektić i Marin Draganja tenisači su koji će se u Osijeku suprotstaviti Španjolcima   FOTO:STV
Piše: STV / Republika.eu

Franko Škugor, Ante Pavić, Nikola Mektić i Marin Draganja tenisači su koji će se u Osijeku suprotstaviti Španjolcima. Osječani tako ostaju zakinuti konačno gledati najbolje hrvatske tenisače u gradu na Dravi, ali oni koji su ovdje dat će sve od sebe za pobjedu reprezentacije. 

"Ja očekujem od ovih momaka koji su tu, kojima sam ja dao čast recimo da budu tu i da brane boje Hrvatske. Očekujem da daju svoj maksimum, to je sve što ja mogu od njih očekivat i da probaju taj poziv iskoristiti maksimalno koliko god je to moguće za njih jer Davis Cup je dosta varljiv sustav natjecanja. Zna se tu svašta događat, a i bilo je igrača koji su to iskoristili za recimo svoju osobnu karijeru vrlo dobro i dobivali neke iznenađujuće mečeve", kazao je izbornik Željko Škugor. 

Vijest o nedolasku najboljeg španjolskog igrača Rafaela Nadala dodatno je razočarala Osječane i sve ljubitelje tenisa u Hrvatskoj, ali za našu reprezentaciju to ipak znači, koliko toliko veće izglede za pobjedu. 

"Sigurno da i taj njihov otkaz Nadala da je možda promijenio malo taj odnos koji je bio u postotcima na njihovoj strani, ali definitivno da je bez njega 20-30 posto da su slabiji. Definitivno još uvijek je to razlika u kvaliteti i ako gledamo po papiru, ali velim ovo je Davis Cup. Definitivno da i mi koliko god to na papiru izgledalo da smo autsajderi, ali počet će se igrat prvi poen, bit će napeto definitivno", kazao je Škugor. 

Izvlačenje parova bit će u četvrtak u podne dok je prvi meč u Gradskom vrtu na rasporedu u petak u 15 sati.