Ostalo

POZITIVNI POMAK

Moody‘s povećao izglede kretanja ocjene rejtinga HEP-a iz negativnih u stabilne

Agencija Moody‘s potvrdila je dugoročni kreditni rejting Hrvatske elektroprivrede (Ba2) te povećala izglede kretanja ocjene rejtinga s negativnih na stabilne.

Ilustracija   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Media Servis

Tako su obje vodeće svjetske rejting agencije (Standard & Poor‘s i Moody‘s) u posljednja četiri mjeseca poboljšale izglede kretanja ocjene kreditnog rejtinga HEP-a, ističe se u priopćenju.

Zbog metodologije i kriterija koje Moody‘s koristi pri ocjenjivanju HEP-a, povećanje je uslijedilo nakon rasta prognoze rejtinga za Hrvatsku, što predstavlja prvi pozitivni pomak u Moody‘sovoj ocjeni rejtinga države u posljednjih devet godina. Prema Moody‘su, povećanje izgleda je rezultat snažnijeg srednjoročnog rasta hrvatskog gospodarstva nego što se očekivalo nakon izlaska iz šestogodišnje recesije u 2015. godini.

"Iznimno smo zadovoljni povećanjem izgleda kretanja ocjene rejtinga s negativnih na stabilne te potvrdom dugoročnog kreditnog rejtinga HEP-a od strane agencije Moody‘s. U tom smislu i dalje ćemo nastaviti s aktivnim upravljanjem financijskim položajem te ukupnim poslovanjem HEP grupe “, izjavio je Tomislav Rosandić, član Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.