Brodsko-posavska

GORJELE DOMAĆE ŽIVOTINJE, RADIONICA, STROJEVI...

Požari opustošili dva obiteljska imanja kod Slavonskog Broda

Dva požara, jedan u nedjelju, a drugi noćas, opustošili su obiteljska imanja u Gornjoj Bebrini i Donjim Andrijevcima nedaleko Slavonskog Broda, izvijestila je u ponedjeljak brodsko-posavska policija.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina

U policiji kažu da je noćašnji požar, čiji se uzroci i okolnosti još utvrđuju očevidom, oko 2,20 sati zahvatio štalu, ljetnu kuhinju i krovište obiteljske kuće.

"Požar je za 20 minuta zahvatio sve, ubrzo se počelo urušavati. Bilo je vremena tek toliko da pokupimo dokumente. U požaru je nestalo imanje koje su stjecale tri generacije",  rekao je Stjepan Lukačević, vlasnik imanja.

U staji iz koje je krenuo požar stradale su i domaće životinje - krava, krmača, dva tovljenika, 50 pilića i pas. Lukačević kaže kako su pokušali spasiti životinje, ali bezuspješno jer se krava već bila ugušila i zapriječila ulazna vrata. U gašenju požara sudjelovali su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, te dobrovoljna vatrogasna društva iz Oprisavaca i Garčina.

Policija je izvijestila i o razmjerima štete koja je nastala u požaru koji se dogodio u nedjelju oko 14,15 sati u Stolarskoj radionici Crndić u Donjim Andrijevcima.

Izgorjeli su zgrada radionice, strojevi i 35 kubnih metara greda, daski hrasta, jasena i jele. Materijalna šteta u ovom požaru procijenjena se na više stotina tisuća kuna. Očevidom je utvrđeno da je uzrok ovog požara ispadanje žeravice iz peći za centralno grijanje.

 Ni u jednom od ova dva požara nije bilo ozlijeđenih.