Osječko-baranjska

POLITIČKA PROSTITUCIJA IDE DALJE

Bivši vatikanski i HDSSB-ov uhljeb Stjepan Ribić definitivno napustio Šišljagića i službeno bježi na „valov“ HDZ-a!

Jedina istina o „Ribićevom“ uredu u Bruxellesu bila je ta, da je direktor ureda na svoju ruku ured adaptirao na način kako bi ga prilagodio za stanovanje tadašnjem saborskom zastupniku HDSSB-a Bori Grubišiću i promatraču u Europskom parlamentu, za besplatno stanovanje.

Ribić preko noći prepoznao obnovljeni i konsolidirani HDZ
Piše: R.I. Republika.eu

Glavni tajnik HDZ-a predstavlja političkog „kapitalca“ Ribića 

Stjepan Ribić, direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje još je 22. veljače potpisao pristupnicu HDZ-u, a njegov prelazak u tu stranku, HDZ drži u tajnosti sve do ponedjeljka, kada će na najavljenoj konferenciji za tisak uz nazočnost glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića još jednu promjenu stranačkog dresa službeno i obznaniti. Tim činom Ribić definitivno napušta Vladimira Šišljagića i njegov neuspio pokušaj stvaranja nove političke platforme pod nazivom Snaga Slavonije i Baranje. 

Ribić je samo još jedan u nizu od desetak tzv. istaknutih pojedinaca koji su osječko-baranjskog župana napustili i promijenili stranački dres, nakon što ga je HDSSB izbacio iz stranke prilikom neuspjelog pokušaja puča koncem listopada prošle godine.  

Inače, Stjepan Ribić je još od 2007.godine po HDSSB-ovoj stranačkoj liniji iz tvrtke „Berišić komerc d.o.o.“ u kojoj je bio zadužen za nabavku roba, imenovan za direktora RRA-Osječko-baranjske županije, a tu dužnost obnaša do danas. Srednju školu nepoznatog smjera završio je u Virovitici, a školovanje je nastavio na Papinskom Sveučilištu Gregoriana i Urbaniana u Rimu gdje je završio „sistemsku filozofiju“.

Za vrijeme boravka u Rimu radio je kao turistički vodič i u katoličkom Hrvatskom domu „Dr. Ivan Merc“. Nakon pojave HDSSB-a kao nove političke opcije, tadašnji župan Osječko-baranjske županije Krešimir Bubalo ga je  imenovao za direktora novo osnovane RRA sa ciljem otvaranja Ureda u Bruxellesu. 

Podsjećamo, grad Osijek zajedno s Osječko–baranjskom županijom, a preko Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje d.o.o. Osijek, otvorio je u ožujku 2007. godine Predstavništvo Slavonije i Baranje u Bruxellesu, čiji se ured nalazi u Bruxellesu. Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje bila je zadužena za rad Predstavništva u Bruxellesu, koji je kroz svoje aktivnosti trebao predstavljati interese Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije pri svim institucijama Europske unije u Bruxellesu.

Hvalospjevi bez pokrića

O uspjesima tog ureda godinama su pisani hvalospjevi, međutim istina je sasvim drugačija. Ribićev ured u Bruxellesu nikada nije saživio, a prostori ureda su godinama uglavnom zjapili prazni, ili povremeno djelomično davani u podnajam drugim tvrtkama iz zemalja EU. Istovremeno tada vladajuća garnitura na čelu sa HDSSB-ovim županima godinama su se hvalili izmišljenim brojkama u visini od više stotina milijuna eura povučenog novca iz pred pristupnih fondova EU. Sav novac koji je direktno stizao iz EU u vidu međuregionalne pogranične suradnje u Mađarsku, BiH, Srbiju i Slavoniju i Baranju, Ribić si je neosnovano pripisivao kao rezultat rada „njegove“ RRA i takve neistine o čudu ureda u Bruxellu, Šišljagić je godinama plasirao u javnost.

Grubišić naplaćivao hotel od EU parlamenta , a tajno stanovao u uredu 

Jedina istina  o „Ribićevom“ uredu Bruxellesu bila je ta, da je direktor ureda na svoju ruku ured adaptirao na način kako bi ga prilagodio za stanovanje tadašnjem saborskom zastupniku HDSSB-a Bori Grubišiću i promatraču u Europskom parlamentu, za besplatno stanovanje. Grubišić je tada za vrijeme svog jednogodišnjeg boravka u EU-parlamentu jedno vrijeme „ilegalno“ stanovao u uredu, a istovremeno sramno i nezakonito uzimao troškove od EU parlamenta za svoj smještaj u skupim hotelima. 

Taj Ribićev i Grubišićev balkanski način ponašanja trajao je sve dok za njega nije saznao Branimir Glavaš u zatvoru u Mostaru, koji je „pobjesnio“ i naredio trenutno Grubišićevo iseljenje iz ureda u Bruxellesu.   


Osim Ribića, aktualni župan osječko-baranjski mu je zaposlio i suprugu, koja je godinama obnašala dužnost direktorice osječke Galerije. 

Ribić preko noći prepoznao obnovljeni i konsolidirani HDZ

Podsjećamo, prilikom pokušaja stranačkog puča u HDSSB-u, Ribić se samo večer prije nego je puč javno otkriven zaklinjao u vjernost predsjedniku stranke Draganu Vulinu, da bi već sutradan, kako bi zaštitio svoju direktorsku fotelju u RRA, pretrčao Šišljagiću javno govoreći kako je godinama živio u strahu kada nije smio ništa reći, te da je to razlog zašto se priklonio Šišljagiću. 

Što je sada razlog da Ribić ponovno mijenja stranački dres, ovaj puta bježeći od Šišljagića, dugogodišnji stranački uhljeb HDSSB-a će na konferenciji za tisak vjerojatno objasniti kako to ne čini iz osobnih razloga, već radi dobrobiti Slavonije i Baranje. 

Kako se najavljuje u HDZ-ovom pozivu za konferenciju za medije proslijeđenom danas, HDZ će transfer prebjega predstaviti kao novog člana HDZ-a, za kojeg u pozivu kažu kako je „…riječ o aktivnom i istaknutom članu političkog života naše županije koji je prepoznao potencijale obnovljenog i konsolidiranog HDZ-a, te kako Ribić „svoje političko djelovanje želi nastaviti u prepoznatljivom timu sa jasnom vizijom budućnosti Osječko-baranjske županije.“  

Nakon serije odmicanja načelnika općina od Vladimira Šišljagića i prelazaka u HDZ, koje je Ivan Anušić predsjednik ŽO HDZ predstavljao u javnosti protekla dva mjeseca kao dobitak za HDZ, očito je kako objavljivanje prelaska Ribića u HDZ toj stranci, taj transfer (koji je javnosti već duže vremena poznat), služi samo u predizborne svrhe i ništa više.

 

R.I.