Ostalo

KRAJ VRLO USPJEŠNE SEZONE

ŽOK Osijek ipak poražene od Mladosti u borbi za finale

Odbojkašice Osijeka ipak nisu uspjele pobijediti Mladost iz Zagreba i tako osigurati majstoricu u borbi za plasman u finale prvenstva Hrvatske. Osječanke su u svojoj dvorani poražene s 3-0 u setovima.

Kraj uspješne sezone za Žok Osijek   FOTO:Pixabay
Piše: Dario Andraković/STV

Odbojkašice Osijeka nakon poraza od 3-1 u Zagrebu, gdje su pružile odličnu igru s najboljom ekipom u ligi, ipak u uzvratu u Osijeku nisu pokazale sličan nastup, a s druge strane pak Mladostašice su zaigrale iznimno dobro.

Gošće iz Zagreba išle su punim gasom u Osijeku očito ozbiljno shvativši kako im prijeti poraz ako ne budu na najvišoj razini, pa je tako Mladost u Gradskom vrtu pobijedila sa 3-0 u setovima.

Bilo je 25-18, 25-22 i 25-20 za Zagrepčanke.

Osječki sastav je ponovno pokazao kako može igrati ravnopravno s najboljima, no presudila je zasigurno šira klupa gošći, jer domaći trener Dario Fančović nema toliko izbora za promjene tijekom igre.

U završnici setova tako svaki put Mladost je ta koja igra na svježinu pa i iskustvo.

No, u svakom slučaju treće mjesto u prvenstvu, plasman u polufinale doigravanja, te osvojeno srebro u Kupu i plasman u finale tog natjecanja, veliki su uspjesi za osječki klub, koji je odigrao tek jednu sezonu nakon povratka u elitnu Superligu.

U sljedećem prvenstvu Osječanke imaju još veće ciljeve, borba za sam vrh ljestvice.