Ostalo

GIMNASTIKA U OSIJEKU ZA GUINESSOVU KNJIGU REKORDA

Najduža špaga na svijetu spojila obale Drave

Osječki sport postavlja različite rekorde. Dugo najavljivani događaj u organizaciji Gimnastičkog društva Osijek Žito okupio je građane na osječkom Dravskom mostu, koji su pak napravili najdužu ljudsku špagu na svijetu.

600 metara dugačka ljudska špaga   FOTO:GD Osijek Zito
Piše: Dario Andraković/STV

Špaga po špaga i ukupno 442 Osječana zajedničkim je snagama napravilo više od 600 metara dugu ljudsku ili gimnastičku špagu.
Lanac ljudskih špaga slavonsko-baranjsku prijestolnicu istaknut će kao ponosnog nositelja ovog rekorda, a to je prava priprema za sljedeću godinu kada se GD Osijek Žito s ovom akcijom prijavljuje na natjecanje za Guinessovu knjigu rekorda.
-
Ja sam ponosan na svoje GD Osijek Žito i na cijeli tim koji organizira svjetski kup, kad vidimo koliko sugrađana podupire ovo sve, od plesnih klubova, karate klubova, NK Osijek, svi smo kao jedno, sport živi zajedno i to je nešto prekrasno, jer ovakve stvari se viđaju samo u Londonu i Parizu i velikim metropolisima,  istaknuo je osječki gimnastičar Robert Seligman.
Ideja o najdužoj špagi rođena je još prije nekoliko godina, a s obzirom na to da nitko nikada nije izveo ovako nešto Osječani imaju šanse u borbi za Guinessovu knjigu rekorda. Odazvalo se čak i više sudionika od predviđenoga, pa se špaga nastavila na desnoj obali Drave po šetnjici.
Ovo je samo jedan od popratnih sadržaja koji su najavili osječki Svjetski kup u gimnastici koji se održava sljedećeg vikenda u Gradskom vrtu i najbolji uvod u to veliko natjecanje,koje će okupiti 33 zemlje svijeta, što je kvalitetniji turnir primjerice od jedne bogate Dohe ili Bakua.