Ostalo

POČINJE SPEKTAKL

Hrvatska gimnastička reprezentacija spremna za osječki Svjetski Kup

Bliži se 9. po redu izdanje osječkog svjetskog kupa u gimnastici. Osijek Challenge Žito Grand Prix jedno je od najcjenjenijih natjecanja ovoga ranga u gimnastici u svijetu, a to su potvrdili i naši reprezentativci.

Hrvatska gimnastička reprezentacija spremna za osječki Svjetski Kup   FOTO:Vlado Kos / Cropix
Piše: Dario Andraković / STV

Hrvatska repreneztacija u gimnastici imat će pojačanja u ovogodišnjem svjetskom Kupu prije svega u povratnicama u ženskom dijelu, Ani Đerek i Tijani Tkalčec. 

Ane koja nastupa na gredi i parteru nije bilo prošle godine a Tijana se nakon nekoliko sezona vratila u Osijek. Tu su još od ženske ekipe Ema Kajić na preskoku i Ana Poščićn na gredi.

U muškoj konkurenciji pak u posljednji trenutak otkazala je možda i najveća zvijezda, Olimpijski prvak te višestruki svjetski prvak na konju s hvataljkama Kristijan Berki. No, Robert Seligman kao Osječanin jedan je od favorita za medalju, i vjeruje da bi i s nastupom Berkija imao šansu za prvo mjesto. Također Marijo Možnik u Osijeku se standardno osjeća odlično i vjeruje u berbu medalja i ove godine.

Uz Seligmana i Možnika tu su još i Matija Baron i Tin Srbić od muških prfedstavnika. Svjetski Kup u gimnastici Osijek 2017. počinje danas i sutra kvalifikacijama od 15 sati a finala su na rasporedu u subotu i nedjelju od 17 sati. Još uvijek možete kupiti ulaznice po doista povoljnim cijenama od 25 kuna za jedan dan, odnosno 40 kuna paket za oba finalna dana.

Opširnije pogledajte u videoprilogu STV-a: