Ostalo

PREPUNA DVORANA GRADSKI VRT

Seligman, Baron, Tkalčec i Kajić izborili finala na Svjetskom kupu u Osijeku

Hrvatski gimnastičari bili su uspješni prvog kvalifikacijskog dana na Svjetskom kupu koji se održava u osječkom Gradskom vrtu pa će tako Robert Seligman i Matija Baron na konju s hvataljkama te Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku nastupiti u subotnjim finalima. Najbolje je kvalifikacije pred domaćom publikom odradio svježi europski finalist i jedan od favorita u Osijeku, Robert Seligman.

Robert Seligman   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Media Servis

"Odvježbao sam dobro, imao sam neke greške, ali izdržao sam, što je najbitnije. Moram biti iskren, osjećao sam veliki pritisak, jer sam silno želio izboriti finale i nastupiti u subotu pred punim Gradskim vrtom. Odužiti im se i napokon pobijediti u svom gradu. Dat ću sve od sebe da to napravim", rekao je Seligman nakon kvalifikacija.

Danas je drugi kvalifikacijski dan, a hrvatske boje branit će Ana Đerek na gredi i parteru te Ana Poščić na parteru, dok će u muškoj konkurenciji na preči nastupiti Tin Srbić i Marijo Možnik.

„Došli smo spremni iz Zagreba, a Srbić dolazi i sa zlatom iz Kopra što me iznimno veseli, jer vidim da imam nasljednike na preči. Jako mi je drago da ćemo u Osijeku imati međusobni dvoboj kako bi vidjeli tko je bolji“, rekao je Možnik. 

Program u Osijeku starta od 15.00 sati.