Osječko-baranjska

13. GODINU ZAREDOM OTPLESALI QUADRILLU

Maturanti proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja

Još jedna generacija maturanta zatvorila je danas jedno od mnogima naljepših životnih poglavlja. 3166 maturanata završilo je srednju školu u Osječko – baranjskoj županiji. Ove godine, trinaesti se put, točno u podne, u Županijskoj ulici plesala Quadrilla, koja je mnogim okupljenima, ali i maturantima bila prizor za pamćenje.

Piše: A. Bunoza, S. Grepo / STV

Prizor koji ostavlja bez daha – kada su se u podne spojile kazaljke na osječkoj konkatedrali Svetih Petra i Pavla oglasio se i Gaudeamus igitur, himna učenika i studenata, što će mnogi od maturanata narednih mjeseci i postati. Ono što je usljedilo nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Riječ je naravno o Quadrilli koju su maturanti skladno i dostojanstveno još jednom otplesali u centru Osijeka.

Nakon uspješno otplesanog i posljednjeg plesa, maturanti su svojim tijelima za grupnu fotografiju, koja se ove godine fotografirala iz zrakoplova, ispisali riječ ''MATURA''.

A da su kreativni pokazali su natpisima na svojim maturantskim majicama. Savjet mladih Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka proglasili su pobjednike natjecanja za najbolji maturantski slogan na razini grada i županije.

Iako su strah za svoju budućnost izrazili na majicama on je ipak pao u drugi plan kada su stigli na lijevu obalu Drave gdje će se zabavljati do dugo u noć.

Za slučaj nesreće ili nekakve ozljede volonteri Crvenog križa su kao i svake godine postavili svoj kutak i budno paze na maturante.

Još jedna generacija s ovim danom završila je svoje srednjoškolsko obrazovanje, kroz nekoliko dana očekuje ih susret sa stvarnošću, a vrijeme će pokazati hoće li snove moći ostvariti u svome Osijeku.