Ostalo

STVARANJE UVJETA I BAZE ZA USPON

Besplatna škola vaterpola u Osijeku

Kao i svake godine u ljetnim mjesecima s natjecanjima počinju klubovi vodenih sportova. Vaterpolo kao jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova u Osijeku ima dva kluba, Mursa i Osijek. Osijek pak polako stvara uvjete i bazu za uspon u ovome sportu u sljedećim godinama.

Vaterpolo   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

Vaterpolo klub Osijek posložio je svoje redove i nakon jednogodišnje stanke seniori će igrati 1. B ligu, a isto tako i druga ekipa seniora 3. ligu skupinu Slavonija.

Uz to najveća stvar za klub je pokretanjje škole vaterpola, tako je u Osijeku počela besplatna ljetna škola za sve nove polaznike ovoga sporta.

"Traje cijelo ljeto. Pozivamo sve zainteresirane roditelje da nam se za više detalja jave u inbox Facebook stranice mlađe kategorije VK Osijek. Uvjeti su dječaci od 7- do 13 godina starosti i da se mogu održavati na vodi a za sve ostalo ćemo se pobrinuti mi treneri", rekao je trener VK Osijek Zvonimir Škorić.

Mlađe kategorije kluba već su odradile svoja natjecanja. Tako su mlađi kadeti osvojili treće mjesto u skupini Slavonija iza Marsonie i Murse a kadeti su napravili sjajan uspjeh i sovojili prvo mjesto u skupini sa šest momčadi i tako se s Medveščakom borili za plasman među 8 najboljih klubova u Hrvatskoj.

Poraženi su od Zagrepčana, ali i ovaj rezultat je veliki s obzirom da se Osijek nalazi u nižim ligama.

Seniori će igrati dvije lige ovoga ljeta, 1.B i 3. ligu, a imperativ nije rezultat i plasman u viši rang već ove sezone.

"Cilj je stvoriti veliku bazu od te škole vaterpola igrače za budućnost, koji bi za par godina kad izbore rezultat i dočekamo prave uvjete mogli igrati konačno i prvu vaterpolo ligu", dodaje Škorić.

Već je bespredmetno pričati o uvjetima koje nemaju osječki klubovi vodenih sportova, no sam entuzijazam ljudi u tim klubovima trebao bi biti dovoljan poticaj da se u gradu konačno nešto pomakne s mrtve točke kada je u pitanju izgradnja adekvatnog 50 metarskog zatvorenog bazena.

Osječani će svoju ljetnu ligu igrati na Kopakabani, a onu zimsku nastavljaju na bazenu u Vukovaru, nakon što su do sada bili gosti i u Slavonskom Brodu.