Ostalo

STRELJANA PAMPAS

Svjetsko prvenstvo u samostrelu još jedan dokaz osječkog brenda u streljaštvu

Svečanim Otvorenjem u Osijeku je počelo 19. Svjetsko prvenstvo u samostrelu. Natjecanje se do subote održava na streljani Pampas a sudjeluje ukupno 200 strijelaca iz 15 zemalja.

Ilustracija   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Dario Andraković / STV

Srijeda je bila prva od četiri natjecateljska dana 19. Svjetskog prvenstva u samostrelu, koji je i svečano otvoren kao i svako dosadašnje veliko Europsko natjecanje u streljaštvu kojem je Osijek bio domaćin i organizator.

Ovo natjecanje u samostrelu samo je još jedna potvrda kako je grad na Dravi prijedstolnica streljaštva u Europi, a ne samo u Hrvatskoj.

No, isto tako u 4 dana natjecanja na Pampasu, i ovo Svjetsko prvenstvo u samostrelu bit će i najbolja turistička promocija grada i Županije, jer samo natjecatelja će biti preko 200 iz 15 zemalja, većinom onih europskih.

"Nadam se također da ćesvi naši gosti i sudionici se ugodno osjećati u našem gradu, jer priredili smo im najbolje moguće uvjete i isto tako da će moći upoznati naš grad pa i okolicu Baranju i sve znamenitosti po kojem je Osijek i Županija poznati i da ponesu lijepe uspomene iz Slavonije i Baranje i Osijeka", rekao je predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal.

Sudionici na Svjetskom  prvenstvu u samostrelu u Osijeku će se natjecati za titulu najboljih u diciplinama Match i field, a veliko finale i odluka o svjetskim prvacima bit će u subotu, kada je na rasporedu čad 9 finalnih okršaja.

I prije toga pak, u petak i subotu odvijat će se natjecanja u borbi za medalje u disiciplini seniora match na 30 metara. Sva natjecanja startaju već ujutro od 8 i 30. Ulaz je za sve zainteresirane gledatelje slobodan.
 
Svjetsko prvenstvo u samostrelu je prvo natjecanje u toj disciplini koje se održava u Osijeku pa je bila potrebna i dodatna uigranost organizatora koji su svakako za sada položili ispit i još jednom se pokazali kao odlični s najboljim mogućim uvjetima za natjecatelje i goste.
 
Što se hrvatske reprezentacije pak tiče i po rezultatima ostvarenim u probnim pucanjima, pokazali su da su u formi i da se od njih mogu očekivatio veliki rezultati u Osijeku, posebice u samome vrhu u disciplini filed.