Ostalo

ZAVRŠENO SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska ima tri svjetska prvaka u samostrelu!

Finalnim danom nastupa u samostrelu završeno je Svjetsko prvenstvo u toj disciplini. Osijek se ponovno pokazao kako sjajni organizator natjecanja a Hrvatska je dominirala i zaslužila ukupno 11 medalja.

Hrvatska ima tri svjetska prvaka u Samostrelu!   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

Hrvatska reprezentacija u samostrelu na 19. Svjetskom prvenstvu nastupala je u disciplini Field i nakon finalnih nastupa u obje konkurencije osvojila ukupno 11 medalja, od čega 6 zlatnih, 3 srebrne i dvije brončane.

Od toga 3 su ekipna zlata a 3 pojedinačna i zaslužili su ih Luka Štrbenac kao junior, zatim Valentina Pereglin kod žena, te Domagoj Pereglin kod seniora.

Hrvatska je u svojim nastupima na Pampasu osvojila i ekipne medalje osim 3 zlata u konkurenciji kadeta, juniora te žena dok su seniori muški ekipno bili drugi.

U disciplini match kod muških U23 dominirala je Francuska sa svojim predstavnicima ispred Rusije i Austrije, dok kod žena je slavila Rusija ispred Njemačke.

Hrvatska reprezentacija godinama je u ovoj disciplini streljaštva u samom svjetskom vrhu s brojnim rekordima i odličjima, a natjecanje u Osijeku samo je potrvdilo kvalitetu naše izabrane vrste, ali isto tako i sjajnu organizaciju Osječana, koji su kao i dosadašnja natjecanja poput EPSOA organizirali na najvećoj razini, sa svim potrebnim uvjetima i pogodnostima za sve natjecatelje.

U Osijeku je u 4 dana natjecanja nastupilo preko 200 strijelaca iz 15 zemalja.