Društvo

STANJE STABILNO

Mamić iz Tomislavgrada nakon liječničke pomoći otputovao u Zagreb

Savjetnik Dinama Zdravko Mamić nakon ukazane liječničke pomoći u Domu Zdravlja u Tomislavgradu prema vlastitoj je odluci u ranim poslijepodnevnim satima otputovao u Zagreb, potvrdio je u utorak ravnatelj tomislavgradskog Doma zdravlja Ivan Bagarić.

Zdravko Mamić   FOTO:Emica Elvedji / CROPIX
Piše: HINA

 Mamić je pogođen metkom u nogu nešto prije podneva u u zaseoku Vidovićima, u mjestu Zidinama pokraj Tomislavgrada, gdje je stigao kako bi sudjelovao na misi zadušnici za pokojnog oca. 

"Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. Osjetio je snažnu bol u predjelu noge kao da ga je nešto opeklo", rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak.

"Mamić je kolima naše hitne pomoći dovezen u Dom zdravlja s težom tjelesnom ozljedom, odnosno prostrjelnom ranom natkoljenice. Odmah smo ga zbrinuli, a nakon ukazane pomoći Mamić je odlučio svojim automobilom, koji ima vozača, otputovati u Zagreb", izjavio je Bagarić.

Po Bagarićevim riječima, Mamić je iz tomislavgradskog Doma zdravlja otputovao "u stabilnom stanju".

Odmah nakon incidenta na mjestu događaja raspoređeno je više policijskih ophodnji, koje tragaju za počiniteljima, te pripadnika MUP-a Hercegbosanske županije i tužiteljstva koji obavljaju očevid.

(Hina)