Brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD

Zbog krijumčarenja 7 kilograma marihuane pritvoren 57-godišnjak iz BiH

Zbog krijumčarenja više od sedam kilograma marihuane kazneno je prijavljen i pritvoren 57-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je u subotu prijepodne drogu autobusom pokušao prevesti u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Slavonski Brod.

Ilustracija   FOTO:Niksa Stipanicev / CROPIX
Piše: HINA

Više od sedam kilograma marihuane policija je otkrila u subotu oko 10.40 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, kontrolirajući putnike i prtljagu u autobusu zagrebačkih registracijskih oznaka.

"Pritom je korišten i službeni pas za detekciju droga, koji je pozitivno reagirao na prtljagu 57-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, te su policijski i carinski službenici izrazili sumnju da se u prtljazi nalazi opojna droga.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, potvrđene su sumnje te su policijski i carinski službenici pretragom prtljage (vlasništvo 57-godišnjaka) pronašli 7372.22 kilograma marihuane", izvijestila je u ponedjeljak slavonsko-brodska policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 57-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog prometa drogama, predan pritvorskom nadzorniku, a potom mjerodavnom Državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na "daljnje postupanje", kažu u policiji.


(Hina)