Brodsko-posavska

NEMA INDICIJA O TERORIZMU?

27-godišnjak iz BiH čamcem u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 60 kilograma vojnog eksploziva!

Policija ne povezuje s terorizmom 60 kilograma vojnog eksploziva otkrivenog kod 27-godišnjeg državljanina BiH, koji je eksploziv u čamcu preko Save pokušao iz BiH prokrijumčariti u Hrvatsku.

27-godišnjak iz BiH čamcem u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 60 kilograma vojnog eksploziva!   FOTO:Brodsko-posavska policija
Piše: Republika.eu / Hina

"Ovolika količina eksploziva može biti namijenjena za počinjenje različitih djela. Ne postoje nikakva saznanja, indicije da se radi o terorizmu", rekao je Dean Savić, voditelj Službe za organizirani kriminalitet PNUSKOK-a.

Naime, granični policajci su u plovilu kojim nadziru granicu s BiH na Savi u četvrtak oko 19 sati uočili muškarca u čamcu kojim je s teritorija BiH pristao na hrvatsku obalu, gdje je iz čamca izvadio dvije vreće. Kada je vidio policajce pokušao je čamcem pobjeći, ali je uhvaćen, a u vrećama je pronađeno 300 komada po 200 grama eksploziva ukupne težine 60 kilograma.

Savić je kazao kako je posjedovanje ovolike količine eksploziva teško kazneno djelo, ali da ne zna kamo će dovesti policijska istraga.

Pronađeni eksploziv vojne je namjene i ne koristi se za standardne gospodarske aktivnosti. "Ovaj događaj govori o sposobnosti hrvatske policije da zaštiti vanjsku granicu Hrvatske, odnosno buduću schengensku granicu", rekao je Savić.

Kako se doznaje, 27-godišnjem krijumčaru eksploziva prijeti kaznena prijava na osnovu koje može dobiti od tri do pet godina zatvora.