Ostalo

I U RAVNICI SE SKIJA

U Gradskom vrtu u petak skijaški sajam i prezentacije

Iako je Slavonija poznata po svojim ravnicama, to ne znači da ovdje nisu zastupljeni sportovi na snijegu. Naime već 20 godina u Slavoniji i Baranji djeluje zbor učitelja i trenera sportova na snijegu koji žele što više građana upoznati sa zdravom rekreacijom na snijegu.

U Gradskom vrtu u petak skijaški sajam i prezentacije   FOTO:STV
Piše: Antonio Bunoza / STV

Kada padne snježni pokrivač vrijeme je za zimske radosti, a jedna od najpoznatijih je svakako skijanje. No, tko god je probao stati na skije brzo je shvatio da to nije tako lako, ali uz pomoć jednog od 54 licencirana trenera iz zbora Slavonije i Baranje, osnove vožnje brzo se svladaju. A upravo članovi tog zbora učitelja i trenera u obilježavanju svoje 20. obljetnice odlučili su za sve građane zainteresirane za skijanje pripremiti skup prezentacija i promocija sportova, te sajam rabljene skijaške opreme.

"Kroz druženje s našim eminentnim učiteljima, trenerima, demonstratorima iz prve ruke moći će dobiti odgovore na sve što ih zanima iz svijeta sportova na snijegu. Na sajmu će moći razgledati, ali i kupiti rabljena skijaška oprema za svoje potrebe", kaže Damir Harangozo, predsjednik Zbora učitelja i trenera sportova na snijegu.

Skup će se održati ovoga petka od 17 do 19 sati u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt. Na njemu će uz ostalo prezentacije održati poznati alpinist Stipe Božić i pročelnik gorske službe spašavanja Vinko Prizmić.