Osječko-baranjska

DOZNAJEMO

Smijenjen ravnatelj osječkog Doma zdravlja Miroslav Sikora!

Prema informacijama kojima raspolaže naš portal, dosadašnji ravnatelj Doma zdravlja Osijek Miroslav Sikora smijenjen je!

Miroslav Sikora   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu

Sikora je dugi niz godina u Domu zdravlja Osijek, jer je, prije imenovanja na mjesto ravnatelja obavljao dužnost predsjednika Upravnog vijeća ove ustanove.

Podsjetimo, Sikora je početkom 2013., nakon 19 godina na toj funkciji naslijedio Rudiku Gmajnića, koji je također smijenjen odlukom Upravnog vijeća Doma zdravlja, a novi četverogodišnji mandat počeo mu je teći 15. siječnja 2017. godine.

Ne želeći ničime insinuirati povezanost, mora se priznati da se smjena Sikore s mjesta ravnatelja poklapa s činjenicom kako je Osječko-baranjska policija u srijedu podnijela kaznenu prijavu protiv pet osoba zbog zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Tri su počinitelja, navela je policija, od listopada 2008. do rujna 2015. godine, kao predstavnici osječke zdravstvene ustanove te direktor zagrebačkog trgovačkog društva u postupku javne nabave uređaja, s ciljem da drugom direktoru zagrebačkog trgovačkog društva pribave znatnu nepripadnu imovinsku korist, krivotvorili dokumentaciju. Osječku zdravstvenu ustanovu oštetili su za više od tri milijuna kuna.

Mediji su posljednjih dana nagađali kako se radi upravo o Domu zdravlja Osijek i slučaju javne nabave digitalnog mamografa za tu ustanovu.

Ima li Sikorina smjena veze upravo s ovim slučajem, ili je jednostavno došlo vrijeme za ''političku čistku Šišljagićevog kadra'', pokazat će vrijeme.

Do izbora novog ravnatelja ili ravnateljice, za vršiteljicu dužnosti ravnatelja izabrana je Sanela Peljhan, dipl.iur..