Događanja

''OD SRCA MOG''

Održan humanitarni koncert Brevisica i osječkog Studentskog zbora

Humanost u ovom predblagdanskom razdoblju pokazali su i poznati višestruko nagrađivani Vokalni ansambl Brevis i Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Organizirali su koncert "Od srca mog", a prikupljen novac darovati će sugrađanki u potrebi i jednoj osječkoj školi.

Održan humanitarni koncert Brevisica i osječkog Studentskog zbora   FOTO:STV
Piše: Jelena Grgić / STV

Po svom i to već na dobro poznati način: profesionalno, a tako čarobno Brevisice su pjevale na humanitarnom koncertu "Od srca mog". Na programu su se našle klasične kao i moderne pjesme koje su izvedene pod ravnanjem Antoanete Radočaj Jerković i klavirsku pratnju Davora Dedića.

U prodaji je bilo pušteno 400 ulaznica po cijeni od 30 kuna, a sav prikupljen novac bit će usmjeren u humanitarne svrhe. Dio sredstava bit će uplaćen kao pomoć Andrijani Kasapović oboljeloj od tumora na mozgu koji nije operabilan, a koja živi u teškim uvjetima. 

Drugi dio novca, sada već tradicionalno će biti iskorišten kao donacija Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Osijeku s ciljem pomoći pri radu na inkluziji djece s teškoćama u razvoju i invaliditetom.