Ostalo

DODJELA NAGRADA

Perković i Srbić najbolji sportaši u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora

Hrvatski olimpijski odbor dodijelio je sinoć nagrade najboljim sportašima i sportašicama u 2017. godini. Naši sportaši osvojili su 240 medalja, od toga 76 zlatnih, 78 srebrnih i 86 brončanih. Šestu godinu zaredom titulu najbolje sportašice ponijela je Sandra Perković, svjetska prvakinja i pobjednica Dijamantne lige u bacanju diska.

Tin i Sandra   FOTO:Damir Krajac / CROPIX
Piše: MEdia Servis

 „Presretna sam što sam nagradu osvojila šesti put zaredom i time uspjela postati najuspješnija hrvatska sportašica u odabiru HOO. Ovo je velika nagrada za mene i nadam se da predstavljam Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu“, rekla je Sandra.Najbolji u muškoj konkurenciji je gimnastičar Tin Srbić, senzacionalni osvajač svjetskog zlata na preči.

„Jako sam ponosan na ovu nagradu jer vidjeli smo koji su sve sportaši bili u konkurenciji. Prije godinu dana bio sam doma ispred televizora gledao i navijao tako da mi je baš velika čast što sam ove godine ja pobijedio“, izjavio je Tin.Hrvatska reprezentacija u streljaštvu (Snježana Pejčić, Valentina Gustin, Marta Zeljković) koja je na EP-u osvojila srebrno odličje u disciplini zračna puška (10 m), najuspješnija je ženska ekipa, dok su svjetski prvaci, hrvatski vaterpolisti dobitnici nagrade za najbolju momčad godine. U kategoriji najuspješnijeg sportskog para, štafete ili posade nagrada je pripala srebrnom dvojcu bez kormilara sa SP-a braći Sinković, Valentu i Martinu.

„To su velike stvari kad toliko nagrada dobiješ. To je stvarno poseban osjećaj kad te ljudi priznaju. Uistinu je to velika stvar i zadovoljstvo“, istaknuo je Martin Sinković.Nagrada za najboljeg trenera pripala je čak trojici: Edisu Elkaseviću (atletika), Kristijanu Krceu (gimnastika) i Ivici Tucku (vaterpolo).

„Ovo je veliko priznanje. Sretan sam i ponosan, ali idemo dalje. Stvorili smo si veliku obavezu. Znam da su se od hrvatske vaterpolske reprezentacije uvijek očekivali veliki rezultati, a sada još i više. Vjerujem i znam da imao kvalitetu i snagu te da ćemo još zlatnih medalja donositi u Hrvatsku“, poručio je Tucak.