Ostalo

IZBOR SPORTSKIH NOVINARA

Tin Srbić i Sandra Perković najbolji u 2017.

Na tradicionalnom 66. izboru Sportskih novosti za sportaše godine izabrani su najbolji sportaši u 2017. Najbolje sportaše biralo je 356 sportskih novinara. Za najboljeg sportaša izabran je Tin Srbić koji je na Svjetskom prvenstvu u Montrealu osvojio prvu zlatnu medalju za Hrvatsku u gimnastici u vježbi na preči. Sandra Perković proglašena je najboljom sportašicom. Svjetska prvakinja u bacanju diska i osvajačica Dijamantne lige osvojila je čak 335 glasova i tako najdominantnije uzela laureat.

nagradjeni sportasi za 2017. godinu.   FOTO:Ronald Gorsic / CROPIX
Piše: Media Servis

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija dobila je nagradu za najbolju momčad. Vaterpolisti su u 2017. osvojili Svjetsko prvenstvo. Najboljom ekipom proglašena je ženska samostrel reprezentacija.

Nagradu za pothvat godine dobila je plivačica Dina Levačić. Mlada Splićanka postala je prva Hrvatica koja je preplivala La Manche i druga žena u svijetu koja je dosegla Trostruku krunu u roku od 90 dana. Trostruka je kruna preplivavanje kruga oko Manhattana (46 km), preplivavanje kanala Catalina (34 km) i La Mancha. Za Potez godine nagrađen je vaterpolist Anđelko Šetka koji je organizirao da mladi vukovarski vaterpolisti dođu na more u Split. Trofej za Fair play dodijeljen je Dariju Lujiću, treneru nogometnog kluba Ivanja Rijeka, koji je naredio svojim igračima da si zabiju autogol nakon što je sudac njegovoj momčadi priznao nepostojeći gol.