Ostalo

SNOW QUEEN TROPHY 2018.

Sljeme spremno za Snježnu kraljicu, izvlačanje stratnih brojeva na klizalištu

Sljeme je spremno za najbolje svjetske slalomaše i slalomašice. Ženska utrka Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2018. na rasporedu je 3. siječnja, a dan kasnije na stazu će skijaši.

Konferencija za medije povodom Snježne kraljice   FOTO:Boris Kovacev / CROPIX
Piše: Media Servis

Organizatori su i ovoga puta spremili mnogo iznenađenja pa su tako ove godine najbolje skijaše i skijašice uklopili u zagrebački adventski ugođaj.

"Najbolje slalomašice i slalomaši svijeta na klizaljkama će izaći na izvlačenje startnih brojeva na Trgu kralja Tomislava i tako će se nadovezati na zagrebačku adventsku priču", otkrio je direktor Organizacijskog odbora Vedran Pavlek.Organizatori imaju pune ruke posla i zbog promjenjivih vremenskih uvjeta, no staza na Sljemenu bit će spremna, kazao je voditelj natjecanja Reno Fleiss.

"Bilo da se promijeni prognoza u slučaju dolaska minusa, staza će biti sama po sebi gotova bez dodatnih radova ili u slučaju nastvaka toplih vjetrova i kiše, imat ćemo odgovor i vrlo čvrstu i stabilnu podlogu", istaknuo je Fleiss.Boje Hrvatske branit će Leona Popović, Ida Štimac, Matej Vidović, Elias Kolega, Istok Rodeš, Natko Zrnčić Dim, Samuela Kolega i Filip Zubčić. Svi oni s nestrpljenjem čekaju utrku pred domaćim navijačima.

"Staza je super ima puno snijega. Malo je bilo mekano zbog južine međutim odskijali smo i isprobali teren. Jako se veselim utrci, dobro se osjećam, mislim da se ove godine dosta kvalitetnije skijam slalom. Cilj bi bio ulazak među trideset skijaša", rekao je Filip Zubčić.Još jednom će se po Crvenom spustu odskijati i Ivica Kostelić, ali ovoga puta u jednoj novoj ulozi, kao predvozač s kacigom. Snježnu kraljicu neće propustiti niti njegova sestra legendarna Janica koja će na Sljemenu biti u funkciji državne tajnice za šport.

"Kao i svake godine očekuje nas jedan lijepi i veliki spektakl koji dovodi sve najbolje skijaše današnjice u Zagreb. Svi su uvijek zadovoljni dolaskom jer Zagreb im uvijek pruži nešto više nego sva druga skijališta koja obilaze tijekom godine", rekla je Janica.