Brodsko-posavska

GRANIČNI PRIJELAZI SLAVONSKI BROD I STARA GRADIŠKA

U zajedničkoj kontroli granice zaplijenjeno meso, sirevi i duhan

U zajedničkoj kontroli prometa preko graničnih prijelaza Slavonski Brod i Stara Gradiška, policajci i carinici u utorak su tijekom osam kontrolnih pregleda zaplijenili ukupno 251 kilogram mesa, 72 kilograma sira, 2 kilograma duhana, te 800 komada raznih cigareta.

Ilustracija - granični prijelaz   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Hina

 Tijekom zajedničke akcije policajci i carinici obavili su kontrolu nad sedam osobnih automobila i jednim autobusom.

"Radi se o redovnim akcijama i kontrolama koje obavljaju policija i carina, a o kojima zbog manje vrijednosti zaplijenjenih stvari ne izvještavamo. Vlasnici su stvari unijeli u Republiku Hrvatsku, ne prijavivši ih policijskim niti carinskim službenicima. Daljnji postupak protiv počinitelja prekršaja i podnošenje prekršajnih prijava zbog povrede odredbi Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije, preuzeli su carinski službenici", rekla je za Hinu Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.

Policajci i carinici tijekom zajedničke akcije u prekršaju su u utorak zatekli devet osoba: četiri državljana Bosne i Hercegovine, dva državljana Srbije, te po jednog Hrvatske, Njemačke i Slovenije.

Na službenim stranicama Carinske uprave stoji kako je u Hrvatsku zabranjen unos i malih količina mlijeka i mesa te njihovih prerađevina iz trećih zemalja (nečlanice EU) osim Farskih otoka, Grenlanda i Islanda odakle se u Hrvatsku smije unijeti do 10 kilograma ovih proizvoda.