Ostalo

SAŠA MILINKOVIĆ PUTEM MIRKA CRO COPA

Osijek ima vrhunske MMA borce

Hrvački klub Osijek već godinama bilježi odlične rezultate u borilačkim vještinama. Dominira grappling vrsta hrvanja, a neki istaknuti borci idu putem najvećih natjecanja u slobodnim borbama. Jedan od njih je svakako Saša Milinković, sparing partner Mirka Filipovića kojeg čekaju novi izazovi u karijeri.

Saša sparing partner Cro Copu   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

MMA borac iz hrvačkog kluba Osijek Saša Milinković jedan je od tvoraca uspjepnih rezultata tog osječkog borilačkog kolektiva a široj publici predstavio se 2014. godine u Osijeku na FFC slobodnim borbama gdje je ubilježio 4 pobjede.

U svojoj karijeri ima samo jedan poraz a sada nakon više od 3 godine stanke od natjecanja vraća se u ring.

24. ožujka u njemačkoj u Karlsruheu čeka ga MMA borba u organizaciji Pro League Fightingu protiv njemačkog borca Bih podrijetla Seada Kahrovića u kategoriji iznad 95 kilograma. Saša ima velike planove.

-Cilj mi je ove godine imati barem tri borbe u Njemačkoj i nadam se da ću ostati zdrav, o protivniku znam koliko sam ga vidio na youtubeu, ali mislim da je on po mjeri za početak s obzirom na pauzu koju sam imao iako iako se nisam natjecao imao sam jake treninge u ove 3 godine, naglasio je Saša Milinković.

Nakon 5 odrađenih borbi u MMA ali isto tako i stanke od 3 godine, Saša se ističe vraća još jači i spremniji.

Iako nije nastupao u službenim mečevima, radio je s najboljim borcemMirkom Filipovićem a s Croa Copom kojemu je ujedno i sparing partner, prošao je najveću moguću torturu u tom sportu.

Ima tek 31 godinu ali što je najvažnije jako volju i odlučnost da u ovom sportu dođe do kraja.

UFC borbe na kojim se bori i Mirko konačni su mu cilj:

-Cilj se uvijek boriti na najvećoj razini, recimo da svi ti treninzi i taj trud koji se ulažu u jednom trenutko dobiju smisao, i isplate se a Mirko je profesionalac 100% od njega se uči samo stvari najveće i najbolje, on je najveći udarač svih vremena u tom sportu, dodao je Milinković.

Dug je i naporan put za uspsjeh u ovome sportu i naravno mnogo odricanja, a što se prvog Sašinog nastupa tiče nakon stanke, u ožujku ga čeka u Njemačkoj borac koji ima više nastupa od njega ali isto tako Saša vjeruje kako je on spremniji i kako je radio i trenirao na većem nivou s jačim borcima od Bih Njemca.

I to je svakako Sašina prednost, a najveća vrlina mu je borba na parteru gdje nema milosti za svoje suparnike ako dođe do rušenja.

Hrvački klub Osijek inače, priprema se za državno prvenstvo u Grapplingu, koje će se za 2 mjeseca održati u Zagrebu a osječki klub u tom sportu najtrofejniji je u Hrvatskoj.