Ostalo

ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE

Zubčić: Dvanaesto mjesto je OK

Hrvatski skijaš, 25-godišnji Filip Zubčić je nakon 12. mjesta u kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu izjavio je kako je zadovoljan svojom spustaškom vožnjom, dok je u slalomu očekivao i više.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina

"Dvanaesto mjesto je stvarno OK. Spust sam dobro skijao, dosta brzo. Zaostatak je bio i dobar s obzirom da sam napravio i jednu pogrešku koja me dosta koštala. Ipak, ušao sam među 30 najboljih što je i bio primarni cilj. Slalom nisam uspio odraditi niti približno onako kako sam zacrtao. Očekuju me još tri utrke, u petak superveleslalom, u nedjelju veleslalom i slalom sljedeći tjedan. Dobro mi idu i superveleslalom i veleslalom pa se nadam da ću u tim disciplinama ostvariti odlične rezultate".

Zubčić je u spustu ostvario 28. vrijeme, dok je u slalomskom dijelu utrke bio osmi. Ukupno je to bilo dovoljno za podjelu 12. pozicije sa Švicarcem Maurom Caviezelom sa 3.08 sekundi zaostatka za pobjednikom Austrijancem Marcelom Hirscherom.

Drugi hrvatski predstavnik u kombinaciji, 31-godišnji Natko Zrnčić-Dim završio je kao 19. sa 4.03 sekunde iza Hirschera.