Brodsko-posavska

NIJE USPIO POBJEĆI

70-godišnjak automobilom punim oružja u pokušaju bijega oštetio policijsko vozilo

Brodsko-posavska policija izvijestila je javnost o nesvakidašnjem događaju.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu

Naime, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U ponedjeljak, 19. veljače, oko 2.40 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici J. Rimca, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, kontrolirali su vozača, 70-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, i parkirano vozilo đakovačkih registracijskih oznaka. 

U jednom trenutku 70-godišnjak je stavio svoje vozilo u pogon i u pokušaju bijega, svojim vozilom oštetio policijsko vozilo, no nije uspio pobjeći

U unutrašnjosti vozila, kojim je upravljao osumnjičenik, policajci su uočili razno oružje. Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretraženo je vozilo u kojem je pronađeno:  7 komada ručnih bombi M75, 1 karabin M48, 1 automatska puška, 2 pištolja, 39 komada raznog streljiva i 1 spremnik za automatsku pušku.

Policijski službenici 70-godišnjaka su, uz kaznenu prijavu, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, potom je predan  Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje. Također je i prekršajno kažnjen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.