Tech

TECH NEWS

Samsung - zvijezda otvorenja Svjetskog sajma mobilne tehnologije

Južnokorejski konglomerat Samsung u nedjelju je službeno predstavio svoj najnoviji pametni telefon vrhunske kvalitete Galaxy S9, zamišljen tako da može integrirati proširenu stvarnost, u prigodi otvorenja Svjetskog sajma mobilne tehnologije (MWC) u Barceloni.

Ilustracija   FOTO:pixabay
Piše: HINA

 Ta grupacija koja je lani propustila ovaj godišnji sajam što počinje u ponedjeljak, iskoristila je otvorenje kako bi skrenula pozornost javnosti na svoj novi pametni telefon s novim tipom kamere kako bi mogao odgovoriti na primjenu proširene stvarnosti koju je osmislila ta grupacija.

Galaxy S 9 i njegov stariji brat S9+, nešto izmijenjenog izgleda, ali s istim zakrivljenim rubovima, potvrđuje tendenciju općeprisutnu među proizvođačima smartphonea, da zaslon prekriva gotovo čitav prednji dio uređaja.

Uređaj koji će biti dostupan od 16. ožujka, moći će se pretvoriti u PC priključivanjem stanovitog broja dodataka i moći će se aktivirati lozinkom, otiskom prsta, prepoznavanjem lica i skenom očne mrežnice.

"Novi S9 puno obećava (...), ali više je riječ o manjim inovacijama nego o naglom zaokretu. Samsung će na najbolji način morati upotrijebiti svoju marketinšku ratnu mašineriju kako bi ispravno pozicionirao ove nove pametne telefone", komentirao je Thomas Husson, dopredsjednik i glavni analitičar konzultanta Forrestera.

Nešto ranije, kineski telekomunikacijski orijaš Huawei predstavio je najnoviju inačicu svog prijenosnog računala Matebooka X Pro i novi tablet MediaPad M5.

Južnokorejski LG je iskoristio otvorenje MWC-a kako bi upoznao javnost s novim mobilnim telefonom V30, V30S koji je osobit po tome što sadrži umjetnu inteligenciju (IA), sa softverskim dodatkom ThinkQ, glavnom novinom uređaja.

Mobile World Congress na kojemu organizatori ove godine očekuju više od 100.000 ljudi, završava se u četvrtak u katalonskoj prijestolnici.

(Hina) xvrad ydv