Ostalo

ZIMSKE PARAOLIMPIJSKE IGRE

Hrvatski paraolimpijci vratili se kući nakon povijesnog uspjeha

Hrvatski paraolimpijci vratili su se u domovinu s 12. Zimskih paraolimpijskih igara održanih u Pjongčangu u Južnoj Koreji.

Dino Sokolović i Bruno Bošnjak   FOTO:Davor Pongracic / CROPIX

Nakon više od 30 sati putovanja naše sportaše na Plesu dočekala je obitelj, tamburaši i njihovi najvjerniji navijači. Od sedam sportaša koji su predstavljali hrvatsku trobojnicu, dvoje se vratilo s prvim hrvatskim zimskim paraolimpijskim medaljama.

Alpski skijaš i naš najiskusniji paraolimpijac Dino Sokolović uspeo se na najviše postolje i osvojio zlatnu medalju u slalomu u konkurenciji sjedećih skijaša.

„Svi radimo vrhunski posao i mislim da smo zaslužili ove rezultate. Uspjeli smo, nakon nesretnog Sočja, ovoga puta kockice su se posložile i medalja je tu“, rekao je Sokolović.

Sokolović se osvrnuo i na budućnost.

„Trenutno mi je potreban odmor, a onda ću u dogovoru sa ženom vidjeti kaj dalje i kako dalje“, izjavio je Sokolović.

Prvu zimsku paraolimpijsku medalju za u povijesti Hrvatske, samo dan prije Sokolovića, osvojio je Bruno Bošnjak. Bošnjak je osvojio brončanu medalju u banked slalomu na snowboardu.

„Išao sam od vožnje do vožnje. Prvu sam investirao u liniju i vidio kako stoje, drugu sam išao na brzinu i ta je bila dobra. Za treću sam znao da vjerojatno imam medalju i sad mogu naglavačke na sve i ništa. Kasnije sam saznao da sam čak i vodio, ali sam kasnije pao. Ali nema veze, sretan sam s brončanom medaljom“, rekao je Bošnjak.

Hrvatska se sa zlatom i broncom smjestila na 19. mjestu osvajača medalja. Presretan je bio i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

„Išli smo s puno nade, s puno želje. I željeli smo doći do prve medalje. To je Bruno učinio u snowboardu i bili smo jako, jako sretni. Sve je to zašećerio Dino odličnim nastupom i prekrasnim vožnjama u slalomu, u kraljevskoj disciplini za nas“, rekao je Kovačić.