Društvo

AKTIVIRANA I STANICA HGSS OSIJEK

Deseti dan Hrvatska vojska pomaže u obrani od poplava

U obrani od poplava u Sisačko-moslovačkoj županiji angažirano je 236 pripadnika Hrvatske vojske, priopćilo je u srijedu Ministarstvo obrane.

Deseti dan Hrvatska vojska pomaže u obrani od poplava   FOTO:Damir Krajac / CROPIX
Piše: Hina / Republika.eu

Pripadnici Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga angažirani su u obrani od poplava i na dovozu pitke vode ugroženom području u mjestima Jasenovac, Mlaka, Košutarica i Uštica.

U utorak, u obrani od poplava bilo je angažirano 274 pripadnika Oružanih snaga s motornim vozilima i strojevima na području Letovanića, Brezovice i Jasenovca u istoj županiji, gdje su noćas obilazili nasipe koji su potopljeni vodom i pomagali pri izgradnji zečjih nasipa.

Na području Lekenika bila je angažirana i autocisterna od 3500 litara vode za opskrbu mjesnog stanovništva pitkom vodom, a u Kosinji u Ličko-senjskoj županiji u aktivnostima obrane od poplava sudjelovala su tri pripadnika s po jednim radnim strojem i motornim vozilom.

Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje i odluke potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, angažiraju se pripadnici Oružanih snaga kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava, zaključuju u MORH-u.

U pomoć kolegama i kolegicama na poplavljena područja aktivirana je i HGSS-ova Stanica Osijek, a prema njihovim riječima - noć je bila radna.