Ostalo

DO SADA OKO 850 PRIJAVLJENIH TRKAČA

Osječke staze spremne za još jedan Ferivi polumaraton!

U subotu, 7. travnja osječkim će ulicama trčati više od tisuću sportaša, što profesionalaca što onih željnih samo sportske zabave. Riječ je o poznatoj sportskoj manifestaciji - Ferivi polumaraton, koja se održava 14. put za redom, a koju i ove godine organizira Maraton klub Hrvatski Sokol Osijek.

Osječke staze spremne za još jedan Ferivi polumaraton!   FOTO:STV
Piše: Sanja Azenić / STV

Trčanje nije samo sportska disciplina, trčanje je najprirodniji pokret i ne zahtijeva više od patika i odluke da se pokrenemo, a nagrada za dobru volju donosi višestruki dobitak: poboljšanu kondiciju, zdravlje, smanjenje stresa, povećanje općeg zadovoljstva i koncentracije u radu. A nadaleko poznati osječki Ferivi polumaraton i ovoga će puta privući zaljubljenike upravo u ovaj sport. Dionica je duga 21 km, a za cilj ima provesti trkače kroz sve ljepote grada.

"Prvi dio staze prolazi kao što je i prošle godine, odnosno i prethodnih godina, Strossmayerovom ulicom, zatim oko Lidla se obilazi i ide se prema konjičkom klubu, prolazi se pored konjičkog kluba, izlazi se na nasip i nasipom se trči pored vodenice, znači tu ćemo i vodenicu pokazati do Trga. Zatim prolazi se kroz Trg do Donjeg grada gdje je okretište kod Saponije, zatim oko Trga u Donjem gradu, ide se povratno biciklističkom stazom pored bolnice i skreće se na novi dio šetnice, znači još jedan dio koji smo ubacili", kaže Damir Černić, predsjednik Maraton kluba Hrvatski Sokol Osijek.

Jedan od noviteta je i prolazak kroz Tvrđu gdje će svi posjetitelji Sajma antikviteta uživati u nesvakidašnjem događaju. „Zdravko je krenuo“ nova je kategorija Ferivi polumaratona u dužini 750 m za koju se ne plaća kotizacija, a namijenjena je građanima koji nisu u mogućnosti istrčati ostale utrke, bilo zbog godina, nedostatka kondicije ili nečeg trećeg, a ako im putem ponestane snage mogu jednostavno do cilja – dohodati. Osim toga, tradicionalna je i Utrka građana "Jel trčiš lega?" koji zajedno s maratoncima kreću u deset sati i trideset minuta sa startne pozicije, a trčat će pet kilometara. No bit će trkača i iz susjednih zemalja.

"Ima iz nekih desetak zemalja, oko 850 ima prijavljenih. Da li će svi doći ne znamo, očekujemo tako jednu brojku što se tiče polumaratona, a utrka građana je oko nekih 250, tu očekujemo dolazak znači, odnosno mnogi čekaju zadnji trenutak da se prijave, pogotovo naši sugrađani, tako da i tu očekujemo znatno povećanje broja trkača, odaziv djece će biti velik kao i do sada ako ne i veći", kaže Černić.

Osječki Ferivi polumaraton veliki je doživljaj za svakog tko će se po prvi puta naći u Osijeku, kao i za sve građane koji će doći iskazati podršku i profesionalcima i rekreativcima. Svaki trkač sa sobom, svake godine, sa Osječkog Ferivi polumaratona, nosi i iznimno bogat startni paket, a ukoliko bude među prvima i vrijedne nagrade i medalje. Još uvijek nije kasno da se priključite i zajedno sa sportašima amaterima, profesionalcima, rekreativcima, testirate svoje granice, jer prijaviti se možete i na sam dan utrke u subotu, 7.travnja.