Brodsko-posavska

VODA KREĆE ZA DVA TJEDNA

Završen prespoj vodovodnog sustava Slavonskog Broda sa Sikirevcima

Završen je prespoj cjevovoda vodovodnog sustava Slavonskog Broda s vodocrpilištem u Sikirevcima, slijedi dezinfekcija i tlačne probe, izjavio je generalni direktor "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković u petak.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina

U ovome trenutku obavlja se dezinfekcija vodospreme u Bickom selu, što je pretpostavka za tlačenje vode prema sustavu Slavonskog Broda i rade se tlačne probe, kazao je Đurković odgovarajući na pitanja novinara nakon potpisivanja ugovora o sufinanciranju projektne dokumentacije za sustave navodnavanja s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem.

"Od ponedjeljka će se raditi dezinfekcija cjevovoda dugačkog 40 kilometara, da bi se, nakon toga, iz svih ekpsertiza i dobivenih potvrda, negdje u tome roku od 15 dana, i omogućilo puštanje 100 litara vode u sekundi prema Slavonskom Brodu," istaknuo je Đuroković.

To znači da bi Slavondki Brod vodu s vodocrpšilišta u Sikirevcima mogao dobiti do kraja sljedećeg tjedna - rok spajanja od 10-15 dana najavio je premijer Andrej Plenković 31. ožujka nakon zajedničke sjednice Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda.

Građani Slavonskog Broda su bez vode zbog onečišćenja ugljikovodicima od 30. ožujka.