Ostalo

VRIJEME POSLUŽILO ORGANIZATORE I NATJECATELJE

Rekordan broj trkača na osječkom Ferivi polumaratonu

Osječki Ferivi polumaraton po 14. put organiziran je ulicama grada Osijeka. I ove godine organizatore i natjecatelje poslužilo je vrijeme, a oboren je i rekord s brojem sudionika.

Rekordan broj trkača na osječkom Ferivi polumaratonu   FOTO:Facebook
Piše: Dario Andraković / STV

Četrnaesti osječki Ferivi polumaraton i ove je godine bio pun pogodak. Utrka je čak kasnila 20-ak minuta zbog velikog broja prijava natjecatelja koji su se u posljednji trenutak odlučili prijaviti za utrku pa je ove godine pao i rekord od preko tisuću trkača u svim kategorijama.

Utrku od 21, 1 kilometar istrčali su brojni trkači maratonci osječki sportaši i rekreativci a uz utrku od 5 kilometara pod nazivom "Jel' trčiš, lega?" te utrku mladih i djece, ove je godine uvedena i utrka "Zdravko je krenuo" duga 750 metara za sve one koji nemaju kondicije istrčati više. Velik broj sudionika potaknuli su i svoje članove obitelji pa su svi zajedno sudjelovali na osječkom Ferivi polumaratonu.

Osječki Ferivi polumaraton postao je pravi brend Osijeka kao grada sporta, a dokaz tome je i velik broj sportaša i klubova iz Osijek akoji su uključeni u utrku. Sudjelovali su članovi nogometnog kluba Osijek mlađih kategorija, zatim veslačkog kluba Iktus, atletskog kluba Slavonija Žito i odbojkaških kluba.

Iako pobjeda i rezultat nisu najvažniji i ove godine bnaslov prvaka obranio je Mađar Tamas Nagy koji je istrčao 21, 1 kilometar za sat i 13 minuta. Drugo mjesto osvojio je hrvatski maratonac Dražen Dinjar.