Osječko-baranjska

U ORGANIZACIJI UDRUGE BREZA

''Vrijeme je za čaj'' na sajmu zdravlja

U sklopu ovogodišnjeg sajma zdravlja Udruga za rad s mladima Breza organizira događaj pod nazivom "Vrijeme za čaj", koji će se održati unedjelju15. travnja 2018. godine u vremenu od 10:00 do 14:00 sati u dvorištu Udruge Breza na adresi Lorenza Jagera 12.

Ilustracija   FOTO:Udruga Breza
Piše: Republika.eu

„Vrijeme za čaj“ jedinstven je događaj zamišljen kao spoj tradicionalne kulture ispijanja čaja, neformalne edukacije, prezentacija ceremonije čaja, glazbe, umjetnosti te izložba čajnika, šalica, vrsta čajeva, pribora za čaj ali i razmjena i doživljaj različitih egzotičnihkultura.

"Cilj nam je pružiti multikulturalno i interaktivno iskustvo građanima, a posebno mladima koji nisu u prilici, susresti se sa različitim kulturama na jednome mjestu, čemu dodatno doprinosi intimni dvorišni ambijent zamišljen kao skrivena bajka u kojoj uz čaj putujemo različitim krajevima svijeta. Svoju jedinstvenu kulturu i rituale ispijanja čaja prezentirati će predstavnici Indije, Kine i Turske", kažu organizatori.

Svjetski dan zdravlja tradicionalno se obilježava početkom travnja u Osijeku pod nazivom „Sajam Zdravlja“, gdje se predstavljaju udruge zdravstvene i socijalno humanitarne djelatnosti uJagerovoj i Školskoj ulici.