Osječko-baranjska

DARĐANSKA ĐOLA PUNA RIBIČA

Najbolji ribiči Slavonije i Baranje otvorili sezonu Salori kupom

Da je osječki sajam lova, ribolova i turizma SALORI pravi raj za ribiče dokaz su i brojni popratni sadržaji u okviru sajma namijenjeni upravo ljubiteljima ribolova. U organizaciji Športskog ribolovnog saveza Osječko-baranjske danas su se neki od najboljih ribiča istoka Hrvatske okupili na darđanskom jezeru Đola na natjecanju u lovu ribe udicom na plovak – Salori kupu.

Najbolji ribiči Slavonije i Baranje otvorili sezonu Salori kupom   FOTO:STV
Piše: Dino Perković / STV

Kraj travnja idealno je vrijeme za početak proljetnih aktivnosti ribiča. Sezonu je i ove godine otvorio Salori kup - natjecanje u lovu ribe udicom na plovak koje se održava u okviru sajma Salori. Kup je ove godine okupio 28 natjecatelja u kategorijama kadeta, juniora i seniora.

"Natjecanje traje sukladno propisima Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, tri sata i na kraju natjecanja vrši se vaganje ribe i svaki gram znači jedan bod ribe. Tko ima najviše, taj pobjeđuje", kaže glavni sudac natjecanja Kristijan Palinkaš.

Oni koji se ne bavi ribolovom, ali i neki ribiči možda će reći kako na ovakvom natjecanju najveću ulogu igra sreća, no to nije slučaj, već ovi ribiči itekako znaju kako povećati šanse za dobar ulov.

"Nije sigurno samo sreća, to svi misle da je u ribolovu najvažnija stvar sreća, ali nikako nije. Jer ako se dogodi da su konstantno manje više isti ljudi pobjednici onda to nije stvar u sreći. Znači to su dugotrajne pripreme i što se tiče hrane i mamaca i pribora, puno ulaganja, puno truda i puno vremena", dodaje Palinkaš.

Ribiče su poslužili i gotovo idealni uvjeti na jezeru Đola u Dardi gdje se natjecanje održavalo, tako da nisu izostali ni odlični rezultati. Bogat program atraktivnih popratnih sadržaja sajma Salori u organizaciji Športsko ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije nastavlja se i sutra. Najavljeno je, naime u jutarnjim satima održavanje Državnog prvenstva Hrvatskog športsko ribolovnog saveza u kuhanju fiš paprikaša "Fiš majstor", dok će se u podne održati i dodjela nagrada najuspješnijima.