Ostalo

OSIJEK, GRAD REKREACIJE

Prva Panonska utrka – raj za trkače rekreativce

U moru loših vijesti o zdravstvenom stanju Hrvata ipak ohrabruje činjenica da Osijek sve više postaje grad rekreacije, a pogotovo trčanja. Dokaz tome je održana prva Panonska utrka koja je privukla veliki broj trkača rekreativaca Osječana, ali i brojne goste. Trčali su i stari i mladi, a bogati zabavni program vratio je grad na Dravi u devedesete.

Piše: Dino Perković / STV

"Oko mostova" - ruta je koja u Osijeku postoji otkad postoje i dva osječka mosta, a ovom rutom trčalo se i na prvoj Panonskoj utrci. Program je počeo u Tvrđi kod Bastiona, gdje je bio i start i cilj svih triju utrka na programu. Prva utrka na rasporedu bila je za najmlađe rekreativce od tri do deset godina, a bila je na 200 metara. Potom se u sklopu Panonske utrke održalo i 10. izdanje poznatog Osječkog cenera, koji već tradicionalno organiziraju Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije, Vatrogasna zajednica Osijek i SRK Žuti šešir. Trčalo se deset kilometara na dionici oko osječkih mostova te do ZOO vrta, i to dva kruga. 

Nakon toga trčala se i Panonska utrka, namijenjena rekreativcima, dužine 3000 metara također oko oba mosta. Sudjelovanje na utrci bilo je besplatno, a svi sudionici nagrađeni su poklon paketom sponzora.

U večernjim satima uslijedio je i neizostavni gastro program, te glazbeni program koji je Osječane vratio u devedesete. Nastupili su naime hrvatski hip-hoper i raper Marko Lasić – Nered, uejdno i organizator utrke, dance zvijezda devedesetih Ivana Banfić – I Bee, te poznati plesač Tomislav Tržan.